avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... FAPTA PENALA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

FAPTA PENALA

Am avut accident de masina de care eu sint vinovat . Si eu am ramas accidentat cu probleme locomotori . Ca sa ameliorez din problemele cauzate partii vatamate am vrut sa le trimit suma de 3000 lei cu o cunostinta . Am martor am act semnat ca cunostinta a preluat banii de la mine . Partea vatamata a confirmat ca cunostinta mea a fost in vizita dar nu lea dat banii .
1)Aceasta fapta poate fii incadrat ca fapta penala ?
Am depus plingeri la politie procuratura dar nu se iau masuri deoarece aceasta persoana are multe cunostinte la politie procuratura judecatori .
2)Unde asi putea depune sesizare ca acest caz sa fie cercetat ?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 20:25, 22 Februarie 2011
sunteti suspect de calamnie,in opinia mea.

Calomnie? Cum asa?
Si calomnia nu mai este incriminata.

daca aveti martor ca i-ati dat banii si cunostinta nu poate dovedi ca a predat mai departe banii atunci ar putea fi un abuz de incredere art 213 cod penal.
parerea mea.

Banii nu fac obiectul infractiunii de abuz de incredere fiind un bun consumtibil, tine de latura civila.

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator

sunteti suspect de calamnie,in opinia mea.

Calomnie? Cum asa?
Si calomnia nu mai este incriminata.

daca aveti martor ca i-ati dat banii si cunostinta nu poate dovedi ca a predat mai departe banii atunci ar putea fi un abuz de incredere art 213 cod penal.
parerea mea.

Banii nu fac obiectul infractiunii de abuz de incredere fiind un bun consumptibil, tine de latura civila.

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
ContSters178374, utilizator
Doberv are dreptate.Daca s-ar putea dovedi atat predarea banilor catre intermediar , cat si scopul predarii acestora, fapta ar putea constitui un abuz de incredere.Banii sunt asimilati unor bunuri mobile cu valoare economica( prin determinarea legii) , conform si art. 208 alin. 2 , cat si art 474 C. civil.
Banii sunt bunuri mobile consumtibile ,( iar asta nu are relevanta), fiind totodata si fungibile si deci de gen ,bunuri care nu pot pieri.
Chiar daca deseori exista dispute iar majoritate opineaza in sensul ca ori de cate ori este vorba despre bani exista doar calea civila, nu este asa.Daca o persoana incredinteaza o suma de bani alteia, pentru a-i plati ceva, o datorie, o factura, un serviciu, iar a acea persoana isi insuseste banii ori refuza sa-i restituie, poate fi vorba despre un abuz de incredere si deci o fapta prevazuta de legea penala, prezentand pericol social.Altfel stau lucrurile in cazul unui imprumut.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
ContSters181996, utilizator
emma_woodhouse a scris:

Doberv are dreptate.Daca s-ar putea dovedi atat predarea banilor catre intermediar , cat si scopul predarii acestora, fapta ar putea constitui un abuz de incredere.Banii sunt asimilati unor bunuri mobile cu valoare economica( prin determinarea legii) , conform si art. 208 alin. 2 , cat si art 474 C. civil.
Banii sunt bunuri mobile consumtibile ,( iar asta nu are relevanta), fiind totodata si fungibile si deci de gen ,bunuri care nu pot pieri.
Chiar daca deseori exista dispute iar majoritate opineaza in sensul ca ori de cate ori este vorba despre bani exista doar calea civila, nu este asa.Daca o persoana incredinteaza o suma de bani alteia, pentru a-i plati ceva, o datorie, o factura, un serviciu, iar a acea persoana isi insuseste banii ori refuza sa-i restituie, poate fi vorba despre un abuz de incredere si deci o fapta prevazuta de legea penala, prezentand pericol social.Altfel stau lucrurile in cazul unui imprumut.

Bineinteles, numai ca trebuie sa se stie exact toate detaliile spetei pt a face o incadrare corecta a faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Escrocherie dina_pop12 dina_pop12 Buna ziua ! Stiu ca aici gasesc raspunsuri competente !! Am imprumutat unei persoane fizice o suma de bani, acum un an dar fara a incheia nici un act. persoana ... (vezi toată discuția)
Calomniere ºi insulte pe site Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Vă supun atenţiei următorul aspect.Pe un site al unui ziar de provincie găzduit de www.ziare.com a apărut un comentariu calomnios la o persoană care ... (vezi toată discuția)