sunteti suspect de calamnie,in opinia mea.
daca aveti martor ca i-ati dat banii si cunostinta nu poate dovedi ca a predat mai departe banii atunci ar putea fi un abuz de incredere art 213 cod penal.
parerea mea.
sunteti suspect de calamnie,in opinia mea.
daca aveti martor ca i-ati dat banii si cunostinta nu poate dovedi ca a predat mai departe banii atunci ar putea fi un abuz de incredere art 213 cod penal.
parerea mea.
Doberv are dreptate.Daca s-ar putea dovedi atat predarea banilor catre intermediar , cat si scopul predarii acestora, fapta ar putea constitui un abuz de incredere.Banii sunt asimilati unor bunuri mobile cu valoare economica( prin determinarea legii) , conform si art. 208 alin. 2 , cat si art 474 C. civil.
Banii sunt bunuri mobile consumtibile ,( iar asta nu are relevanta), fiind totodata si fungibile si deci de gen ,bunuri care nu pot pieri.
Chiar daca deseori exista dispute iar majoritate opineaza in sensul ca ori de cate ori este vorba despre bani exista doar calea civila, nu este asa.Daca o persoana incredinteaza o suma de bani alteia, pentru a-i plati ceva, o datorie, o factura, un serviciu, iar a acea persoana isi insuseste banii ori refuza sa-i restituie, poate fi vorba despre un abuz de incredere si deci o fapta prevazuta de legea penala, prezentand pericol social.Altfel stau lucrurile in cazul unui imprumut.
~ final discuție ~