avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... lichidatorul meu e neglijent si imi creaza prejudicii ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

lichidatorul meu e neglijent si imi creaza prejudicii prin atitudinea sa

s-a deschis procedura insolventei la cerea mea, societatea comerciala debitoare. la acel moment creantele pe care le stiu eu sunt de vreo 3000 lei. am solicitat deschiderea procedurii pe motiv ca nu mai am bani sa continui si ca trebuie sa suport eu, asociatul, din buzunar daca vreau sa merg mai departe. pana aici nimic anormal.

dar ma trezesc ca la masa credala se inscrie statul prin DITL cu o creanta pe care am platit-o acum 5 ani si am dovada. se mai inscrie o societate a carei creanta (valoarea) o contest ca am de recuperat penalitati de la ei pt plata cu intarziere a unor facturi. si mai vine o societate care face o declaratie de creanta, nu depune nici macar un singur act doveditor si i se inscrie creanta.

eu angajez o societate care ma reprezinta printr-un domn consilier si care nu contesta nici o creanta. reziliez contractul si angajez un avocat. si avocatul incepe sa scrie:

face contestatie la toate cele 3 creante pe motiv instanta si lichidatorul nu au observat din eroare aceste neconcordante. mai mult, din neglijenta ambilor s-au inscris creantele ca si instanta si lichidatorul puteau controla si ridica eventualele probleme.

si acum situatia e urmatoarea:

mi s-au respins contestatiile si am facut recurs. am facut plagere penala impotriva licchidatorului si a semanatarului declaratiei de creanta si am numere de dosare la politia din 2 sectoare (e in faza de acte premergatoare inceperii urmaririi penale)

in acest moment nu mai stiu ce sa fac ca sa ma apar pentru ca in mod real nu datorez o asemenea suma - este vorba de creante in total de 5 miliarde lei vechi.

voi ce ati face?
Cel mai recent răspuns: mitzarollerista , utilizator 13:04, 10 Iulie 2008
Judecatorul sindic are competenta schimbarii lichidatorului, in conditiile prevazute de legea nr. 85/2006, puteti formula o astfel de cerere.
Conform art. 75 al. (1) din legea insolventei, pana la inchiderea procedurii, orice parte interesata poate face contestatie impotriva trecerii unei creante sau a unui drept de preferinta in tabelul definitiv de creante, in cazul descoperirii existentei unui fals, dol sau unei erori esentiale care au determinat admiterea creantei sau a dreptului de preferinta, precum si in cazul descoperirii unor titluri hotaratoare si pana atunci necunoscute.
am cerut schimbarea lichidatorului si instanta a respins cererea mea. a motivat ca trebuie sa ma adresez comitetului creditorilor (care e format din 5 creditori, din care la 3 am contestat creanta!). pe eroare esentiala mi-am intemeiat contestatia si au fost respinse pe temeiul art. 73 ca nu am formulat contestatia in 10 zile si in acest fel am aderat.

Dumnezeule mare! am creanta platita catre stat si lichidatorul a trecut-o in tabel. am probat plata cu o.p. si faxurile trimise in 3 randuri ca ma somau sa le platesc apropape in fiecare an.

am creanta inscrisa fara nici macar un petic de hartie ca proba! nimic absolut! si mi-a respins contestatia. am creanta contestata pe motiv ca eu si acel creditor ne datoram sume reciproc. ori compensatia opereaza de drept si n puterea legii chair si fara stirea partilor. acum am facut recurs si are primul termen pe 30 mai.

nu mai stiu ce pot face. am cautat toate solutiile posibile. mai dati-mi si mie idei, va rog, ca eu le-am epuizat pe ale mele.

judecatorul sindic afiseaza in mod vadit o rea vointa colosala care razbate din tot ceea ce face in acest dosar. nu a cerut nici un fel de probe ca sa se lamureasca daca am sau nu dreptate. pur si simplu a admis exceptia tardivitatii formularii contestatiei. ce-i drept, nu sunt banii lui si munca lui in joc.

la cererea judecatorului, lichidatorul a formulat cerere de atragerea raspunderii patrimoniale. deocamdata am reusit propogarea discutatii ei pentru ca s-a cerut anularea unui transfer patrimonial(s-a vandut un imobil in perioada de 120 de zile inainte de introducerea cererii).

am sustinut ca nu se poate spune daca exista sau nu prejudiciu atata timp cat exista contestatii la creante si cat nu stim daca exista aceste creante si ce valoare au. macar atat am reusit deocamdata.

se judeca inca anularea transferului. eu sustin ca am obtinut un pret just pt ca am vandut de la firma catre asociati si apoi mai departe, dar asociatii au platit pletul corect, au renovat, au investit si apoi au vandut. firma nu putea renova ca nu avea bani, iar daca pastram imobilul se degrada si nu mai luam nimic pe el.
nu ma ajuta nimeni? nu este nimeni interesat de acest subiect?

sa inteleg ca nimeni nu s-a lovit de indolenta lichidatorului? sa inteleg ca toate au mers snul in dosarele de faliment?
Nu, nu merge totul snur in dosarele de faliment. De multe ori merge chiar foarte alandala.
Trebuie sa atacati cu recurs toate incheierile nefavorabile dvs., si sa sperati ca macar la Curte se va judeca dupa lege.
Si sa aveti in vedere si caile extraordinare de atac. Si mai interesati-va in legatura cu judecatorul, puteti avea surpriza sa gasiti ceva care sa va indreptateasca sa faceti cerere de recuzare. Si cu lichidatorul la fel.
O prima problema principala ar fi sa nu va antreneze raspunderea patrimoniala in calitate de administrator al societatii, in acest caz recomandandu-va efectuarea unui raport de expertiza. In momentul in care se va face un raport de expertiza printre obiectivele tipice ce vizeaza motivele de antrenare a raspunderii patrimoniale strecurati si un obiectiv in legatura cu realitatea sumelor retinute prin tabelele de creanta.
Daca nu va antreneaza raspunderea dvs nu este o mare problema in legatura cu creanta retinuta (trebuiau contestate in anumite termene) doar daca nu aveti multe bunuri de valoare in patrimoniul societatii care, vor trebui sa fie vandute.
Asa cum v-au sfatuit si precesorii mei nu uitati de caile de atac.

Alte discuții în legătură

Nu am fost inscris in tabelul de creante chrissrea chrissrea Zilele trecute am aflat ca nu sunt inscris in tabelul definitiv consolidat al creantelor unei societati debitoare. In Lista cu creditorii trimisa de ... (vezi toată discuția)
Contestatie inscriere creanta in tabelul definitiv mdcc mdcc Doresc sa fac o contestatie pe art.75 din legea 85/2006 si nu stiu cum sa procedez,sa fac o actiune separata fata de dosarul de insolventa,adica alt ... (vezi toată discuția)
Distributie in faliment in lipsa unui tabel definitiv de creante MIXAM MIXAM Sold in contul de lichidare cca 500.000 lei Tabelul de creante nu cuprinde creantele salariale, sesizat sindicul de salariati pune in vedere adm jud sa refaca ... (vezi toată discuția)