avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intreprindere individuala

As vrea sa mi deschid o intreprindere individuala de antene parabolice . As dori sa aflu daca trebuie sa platesc la sanatate , avand in vedere ca nu am angajati si nu doresc sa mi dau salariu in urmatoarele luni , banii sa ruleze in firma. Si cel mai inport avand in vedere ca primesc somaj de la spaniolii> daca ma pot afla _ca am alte surse de venit deschizand aceasta intr. individuala sa nu pierd somajul de acolo.
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 00:38, 22 Februarie 2011
Ca si la PFA: 5,5% sanatate, 31,3% pensie (ambele deductibile, adica se scad ca si cheltiueli) apoi 16% impozit pe venit din ce ramine (incasari - cheltuieli).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca pfa ce contributii trebuie sa platesc la stat? carlagrigoras carlagrigoras buna,doresc sa-mi inchiriez un spatiu intr-un salon pentru a presta servicii de manichiura-pedichiura, astfel mi se recomanda sa-mi deschid un PFA si sa-mi ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa aura otelea aura otelea ce contributii trebuie sa platesc de la 1.07.2010 daca sunt PFA ce decalratii, cand si unde se depun multumesc (vezi toată discuția)
Sunt obligatiile p.f.a. aceleasi cu cele pentru inteprinderile individuale? ovegeo ovegeo Obligatiile PFA fata de Bugetul Statului si BASS(fonduri) 1) 16% din diferenta dintre venituri si cheltuieli; 2) 5,5% din aceeasi baza ca mai sus, dar nu mai ... (vezi toată discuția)