avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie comunitara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie comunitara

sunt pensionara la limita de varsta,am lucrat in Franta 3 luni cu contract de munca, va rog sa-mi spuneti daca beneficiez de recalcularea pensiei si daca da ,va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:25, 19 Februarie 2011
Perioadele lucrate in state membre ale UE si in statele cu care Romania a incheiat conventii de reciprocitate in domeniul asigurarilor sociale, perioade pentru care s-au platit contributiile de asigurari sociale, constituie stagiu de cotizare si in Romania.

Singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa completati formularele europene la casa teritoriala de pensii. Schimbul de documente se face intre state, prin institutiile care le reprezinta in domeniul asigurarilor sociale.

Va spun de pe acum, 3 luni lucrate in Franta inseamna 0 lei adaugati cuantumului pensiei. Ca sa intelegeti de ce, accesati link-urile de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioade lucrate in alte state VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va supun atentiei urmatorul aspect : O persoana care a lucrat in Romania 22 de ani , apoi a lucrat cu contracte in mai multe tari.Cum se procedeaza pentru ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie ciprinel ciprinel Buna seara.Explicati-mi va rog anii lucrati in italia in perioada 2002-2005(cu plata contributiilor platite)se iau in calcul pentru recalcularea pensiei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie dupa activitatea lucrata in strainatate cezara ioana cezara ioana in situatia in care s-a lucrat in Romania 16 ani, s-a plecat in Israel cu contract de munca de 8 ani si apoi in Italia cu contract de munca de 4 ani, statul ... (vezi toată discuția)