avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce varsta ma pot pensiona anticipat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce varsta ma pot pensiona anticipat?

Buna ziua! Va rog, sa imi raspundeti si mie la urmatoarele intrebari:
1. La ce varsta ma pot pensiona de drept (conf. noii legi)
2. La ce varsta ma pot pensiona anticipat si/sau anticipat partial (conf. noii legi).
Sex Feminin
Data nasterii 16.08.1959
Data angajarii mai 1981. Am 3 copii.
Lucrez pana in prezent, fara intrerupere, in acelas loc.:D
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:17, 19 Februarie 2011
Limita de varsta la 61 ani si 6 luni.Anticipat la 56 ani si 6 luni,daca indepliniti si conditia de stagiu de 39 ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Anticipat partial la 56 ani si 6 luni,conditia de stagiu fiind de 31 ani si 6 luni,fara stagiu asimilat.Cei 3 copii nu va mai ajuta cu nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la pensionarea anticipata DanutS DanutS Am varsta de 50 ani si 35 de ani de munca si 13 ani de grupa a 2 a.In ce conditii pot iesi la pensie anticipat si la cati ani(pentru sex feminin)? (vezi toată discuția)
Posibilitate pensionare anticipata ANA2RO ANA2RO Buna ziua! Mama mea este nascuta in 05.11.1958 si s-a angajat in 06.05.1976. Iar din 1976 pana in 1992 a avut grupa II. Lucreaza si in prezent fara sa fi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata miri47 miri47 Sunt nascuta la data de 18.11.1960 si lucrez din data de 01.08.1977 pana in prezent cu o intrerupere de 6 luni(ianuarie-iunie 1990) cand pot iesi la pensie ... (vezi toată discuția)