avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal pentru amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal pentru amenda contraventional pt alcoolemie de 0,03 la suta.merita?

Buna seara!

As avea nevoie de ajutor.In data de azi in timpul manevrei de mers inapoi am lovit un autoturism pe care-l nu am observat in retrovizor.(conform procesului verbal de contraventie).Soferul autoturismului "acrosat" n-a vrut sa se inteleaga pe cale amiabila, desi paguba produsa a fost infima.Agentul care a venit m-a pus sa suflu in fiola si testul a aratat un grad de alcoolemie de 0,30 mg/l,in ciuda faptului ca azi NU am consumat alcool.Pentru acest motiv mi s-a retinut permisul pe 9O de zile.Mi-am pierdut capul si am semnat procesul verbal, desi as fi avut dreptul sa cer recoltare de probe biologice. Care este solutia, sa depun contestatie la IPJ? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: knight_ess , utilizator 22:23, 27 Aprilie 2009
HELP! Se da dovada sau permisul inapoi? Am auzit variante diferite, ca ori dovada s-a dat, ori permisul.Pentru ca dovada nu se poate folosi in strainate.De ce depinde? De spaga sau pila?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Iuliu77, utilizator
Iuliu77 a scris:

Daca depun certificatul de grefa la politie in care scrie ca am facut plangere contraventionala primesc inapoi permisul sau numai o dovada cu care pot circula? Se restituie imediat la depunerea certificatului sau nu?


Codul rutier prevede in mod expres " Conducãtorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat si verificat metrologic, i se retine permisul de conducere dacã valoarea concentratiei este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovadã înlocuitoare fãrã drept de circulatie, dacã nu dore.te recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei
Daca termenul de judecata a fost fixat peste 1 luna dupa expirarea dovezii de circulatie ; cine trebuie sa elibereze o noua dovada de circulatie si pe baza carui act?
Daca a fost depusa o contestatie aceasta poate fi anulata (retrasa de cel care a depus contestatia)?
In cazul in care ati depus plangere impotriva procesului verbal, mergeti la instanta si cereti eliberarea unui certificat de grefa, in baza caruia, veti obtine de la politie, permisul de conducere.
In cazul in care se respinge plangerea va trebui sa returnati pemisul, dupa ce hotararea va ramane definitiva si irevocabila.
Pentru eliberarea unui certificat de grefa de ce este nevoie ?
Cand am depus contestatia nu am primit numai un biletel cu nr dosar si termenul de judecata.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pruna1992 pruna1992 Buna ziua,azi dimineatza cand am fost sa bag GPL la autoturizm in spatele meu a venit politia si fara sa imi ceara actele ma pus sa suflu in ETILOTEST si acolo ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Retinere permis de conducere Loncar Loncar Buna ziua Logodnicului meu i s-a retinut permisul de conducere pt 90 zile ,aseara pt o alcoolemie de 0,24 in aerul expirat.Nu este cetatean roman si v-a ... (vezi toată discuția)