avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie pe teren cu PUG aprobat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie pe teren cu PUG aprobat

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Doresc sa cumpar un teren ptr a construi o casa, teren care are PUG aprobat. In acest caz mai trebuie intocmit PUZ, care din cate am inteles este extrem de costisitor si anumite primarii cer ca acesta sa fie facut ptr minim 5000mp.
Poate imi poate spune cineva care sunt pasii mai exact in aceasta situatie...
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Harold Acar , utilizator 00:03, 21 Februarie 2011
Conform ultimele modificari in lege 350/2001 referitor la urbanism, PUZ pot fie initiat doar de administratie locala.

In cazul dvoastra sugerez sa cereti in primul rand un CU - certificat de urbanism PTR CONSTRUCTIE. In certificatul respectiv administratia locala va spune ce trebe sa faceti sau daca puteti sa construieti la terenul dvoastra.

Daca exista un PUG - Plan de Urbanism General aprobat, intrebati daca este si in vigoare. Atunci puteti sa cereti verbal informatii de la dep. de sistematisare la primarie, daca puteti sa construiti acolo.

Mult succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren 500m2 extravilan gard in gard cu intravilan = nu pot construi mariuss86 mariuss86 in anul 2009 am achizitionat un teren extravilan de 500 m patrati, aflat in imediata apropiere de limita intravilanului (gard in gard - vecinul e in intravilan ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)
Partaj teren cu lucrare topografica refuzat de notar datorita precizarilor din certificatul de urbanism todeadenisa@yahoo.com todeadenisa@yahoo.com Buna ziua ,avem un teren pentru care am facut lucrare topografica in scopul iesirii din indiviziune si am intampinat o piedica cu privire la faptul ca in ... (vezi toată discuția)