avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire!!!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire!!!!!

In calitate de parat intr-un dosar civil(fond pretentii) as putea cere studierea dosarului in cauza?Daca da,ce pasi ar trebuii urmati?Mentionez ca mai am 3 zile la dispozitie pana la depunerea intampinarii!
Dupa prima infatisare as putea sa solicit amanarea procesului pt angajarea unui avocat?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 23:24, 19 Februarie 2011
desigur.pasii de urmat:
va prezentati la arhiva instantei de judecata cu buletinul si solicitati arhivarului sa ve remita dosarul in sala pentru studiu.
aveti de asemenea dreptul sa solicitatila primul termen o amnare pt angajare de avocat conf 156 c pr civ alin 1
:((Va multumesc frumos!
As mai dori,daca se poate,o parere vizavi de urmatorul caz:am fost data in judecata impreuna cu o a doua parata,de proprietarul locuintei care o inchiriasem(pt o restanta),contractul de inchiriere la data scadenta a fost prelungit fara ca eu sa mi dau acordul(eu sunt titularul),desi le adusesem la cunostinta ca nu mai pot locui acolo decat 2 luni.
In imobil a ramas cealata fata (chirias cotitular).In momentul in care am plecat am achitat utilitatile,dar am ramas cu o restanta la intretinere,pe care am achitat o ultarior(fara chitanta,pe incredere).
Dupa 6 luni am primit citatia pt proces!In cererea atasata la citatie,reclamantul ne acuza ca,"cu rea credinta am parasit imobilul fara sa-l anuntam si ii datoram si o suma de bani".Cealata fata isi asuma datoria(desi a fost umflata ,ea exista).
Iar eu nu stiu ce sa fac?!Daca sa mi angajez avocat de la inceput?
Sau sa mi formulez intampinarea,sa astept prima infatisare si mai apoi sa actionez(daca se ingroasa gluma?!Mentionez ca reclamantul are avocat!

Va rog din inima nu-mi ocoliti intrbarea!Nu am cunostinte in domeniu,si incertitudinea asta ma inspaimanta!
in ce mod ati adus la cunostinta proprietarului faptul ca dvs numai doriti sa fiti chiriasa?in lege,se prevede un termen de zile pentru notificarea proprietarului.
este relevant daca proprietarul si-a dat acceptul,fie si verbal(in acest sens ar fi fost bine sa existe martori).
sa pastrati acele chitante;va vor fi de mare folos in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata blondy180 blondy180 buna ziua!am o rugaminte la dumneavoastra.as dori sa stiu cum imi pot recupera cheltuielile de judecata dintr-un proces civil.eu sunt in calitate de parat iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa avocat marianica marianica Am avut anul acesta o problema juridica. Vecinul meu m-a dat in judecata pentru revendicare imobiliara. Din start sansele lui de a castiga erau ca si ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata pentru restante la intretinere(plata facuta in timpul judecatii pe exceptie?) Manole Dumitru Manole Dumitru 1). X(Asociatie de proprietari)cheama in judecata pe Y pentru restante la intretinere, fara sa fie notificat, de X.. Ce pretentii are fata de Y??? 2). Y (nu ... (vezi toată discuția)