avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu sau doar adulter?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu sau doar adulter?

Buna ziua, am si eu cateva intrebari in legatura cu situatia in care ma aflu. Sunt casatorita de 11 ani si avem un copil de 3 ani. Locuim cu parintii mei , iar in momentul de fata eu sunt in somaj. Acum aproximativ un an am aflat ca sotul meu ma insala. In momentul in care am aflat relatia dintre ei exista deja de 2 luni. In urma unei discuti am decis totusi sa incercam sa salvam relatia. Dupa 3 luni insa am aflat ca el nu a incheiat acea relatie nici in acel momentul.In aceasta perioada a gasit tot felul de pretexte pentru a-si justifica iesirile. Dupa asta el , sub pretextul ca nu isi poate incheia relatia din anumite probleme financiare pe care dansa l-a ajutat sa le rezolve si tot a amanat despartirea de aceasta, a mai continuat relatia in jur de jumatate de an. Acum 2 luni el a inceput sa stea la ea mai mult decat acasa si uneori chiar mai multe nopti, venea pe acasa doar cateva ore folosind ca pretext job-ul sau. De copil nu s-a mai ocupat deloc . Dupa ce am aflat ca motivul lipsei lui de acasa din ultima luna era faptul ca persoana cu intretinea o alta relatie credea ca el s-a mutat la ea, i-am spus sa stea acolo sau sa vina acasa cu toate lucruriile de acolo si sa rupa relatia. El a decis sa ramana la ea dar totusi nu si-a luat lucruriile de acasa. Acum vine doar sa viziteze copilul. In cazul unui divort el a spus ca doreste tutela comuna asupra copilului dar insista ca totusi sa nu recurgem la divort pentru ca va termina relatia cu ea dar nu a facut-o nici in momentul de fata. Intrebariile mele sunt: ce sanse am in urma unui divort sa obtin tutela totala a copilului si pe ce baze as putea inainta divortul parasire de domiciliu sau adulter .
Cel mai recent răspuns: Christin3 , utilizator 16:03, 22 Februarie 2011
Sa luam problemele pe rand:
1.- ce vrea tatal tutela comuna nu exista, fie minorul este incredintat mamei, fie tatalui, caz in care parintele caruia nu i se incredinteaza minorul are dreptul sa vegheze la cresterea si educarea minorului si sa mentina legaturi personale cu acesta,
2.-sanse in incredintarea minorului aveti, insa va trebui sa probati ca va puteti creste singura copilul ( vad undeva ca spuneti ca va aflati in somaj) si ca puteti oferi conditii optime de crestere si educare acestuia,
-cumva pana la o eventuala angajare va trebui sa probati ca sunteti ajutata si de alte persoane din familie la cresterea si educarea minorului,
3.-ambele motive avand in vedere ca in acest caz ,primul este legat de al doilea, plecarea din domiciliu datorandu-se exclusiv relatiei extraconjugale.
Revin- despartirea in fapt a sotilor este un al treilea motiv de divort-spuneti ca acum mai vine doar sa viziteze minorul.
Veti avea nevoie de probe cum sunt:-inscrisurile, martorii ( care pot fi si rude), ancheta sociala .
Angajati avocat.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Incercati sa va angajati avocat pentru a va putea orienta in ceea ce priveste administrarea probatoriului in fata instantei.
Adulterul nu mai exista in prezent.
Daca are o relatie extraconjugala va ajuta mult la divort fiind motiv de desfacere a casatoriei.
Multumesc pentru raspunsuri. Totusi as mai dori sa intreb un lucru: in cazul in care as dori sa merg cu copilul, chiar si pentru o perioada scurta in afara tari la rude , in urma unei separari fara divort legal sau in urma unui divort ce mi-ar necesar in acest caz?
Pana in divort, aveti nevoie de o declaratie notariala a tatalui in sensul acordului de a iesi din tara impreuna cu minorul si pasaport pentru minor.
Dupa divort, daca obtineti incredintarea minorului printr-o hotarare definitiva si irevocabila nu mai aveti nevoie de acordul tatalui minorului.
Incercati sa rezolvati pe cale amiabila, la un mediator, este mai simplu, costuri mai mici si un timp semificativ mai mic fata de instanta de judecata,sedintele de mediere sunt confidentiale nu publice ca in instanta etc. , dar pentru rezolvare pe cale amiabila trebuie sa fie de acord si sotul.

Alte discuții în legătură

Custodie copil si parasire domiciliu nsa nsa Va deranjez cu o intrebare, daca sotia a parasit domiciliul impreuna cu copilul minor (sub 1 an) si s-a mutat la cineva cu are are o relatie, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Cum poate tatalsa obtina custodia copilului? Bbk Bbk Buna ziua! As dori sa ma ajutati daca se poate cu cateva raspunsuri privind un caz un pic dificil din punctul meu de vedere. Cunosc un ... (vezi toată discuția)
Pe ce baza legala ? costin27 costin27 De ce o mama are dreptul sa plece cu copilul de acasa cand din diverse motive o apuca dorul de duca.....iar un tata nu are acest drept......de ce nu ar putea ... (vezi toată discuția)