avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... diferente la caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

diferente la caldura

Buna dimineata,
ma confrunt cu o problema si nu stiu cum sa procedez asa ca orice sfat din partea dumneavoastra ar fi binevenit.
Factura la caldura luna asta a fost mare,desi consumul nu a fost.Pe scara mai sunt doar 4 apartamente cu caldura de la stat, restul de 12 au centrale.Din cele 4 apartamente 3 au repartitoare, iar unul are 1 calorifer necontorizat.Cele 4 apartamente au consumat 9,5 giga in luna ian conform facturii de la Apaterm, ceea ce si cei care au citit calorimetrele au zis ca exagerat de mare.Diferenta dintre consumul inregistrat i apartamente si cel de la subsol este gigantica.Precizez ca nu sunt pierderi deoarece avem poplipropilena.
In toamna am facut o adresa la Apaterm sa vine si sa verifice gigacolrimetrul de la subsol ba chiar sa-l recalibreze deoarece se inregistreaza diferente mari de consum.Acestia mi-au raspuns ca gigacalorimetrul este in standarde si ca e vina noastra ca am lasat vecinii sa isi puna centrale.
Ce trebuie sa fac?Taxa de debransare platita de cei care au centrale nu include si recalibrare hidraulica?Cei de la Apaterm ne trateaza cu o aroganta iesita din comun.Cert e ca nu mai vrem sa platim caldura pe care nu o consumam.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: dana_m76 , utilizator 08:34, 22 Februarie 2011
Sa montati si D.vstra centrala de apartament s-au o alta sursa de incalzire si sa scapati pentru totdeauna de sistemul de incalzire centralizat la comun.La noi acest sistem nu poate functiona ca mereu incercam ca cum sa inselam pe vecinu.
Pretul include doar debransarea si atat, dar ei sunt obligati sa faca recalibrarea hidraulica dupa fiecare debransare.
Faceti o sesizare catre ANPC si ANRSC si anexati copii ale raspunsului pe care l-ati primit de la Apaterm.
Si totusi cat s-a platit exact pentru fiecare apartament din cele 4 ramase la Apaterm?. Va intreb ca mie nu m-i se pare un consum exagerat.:(
eu am platit aproape 400 lei , vecinii 356,268,381, in conditiile in care se face economie la caldura,repartitoarele sunt mai mult inchise.nu vi se pare mult 9.5 giga pentru 4 apartamente in condiitiiile in care toata lumea tine din scurt caldura?
Mie m-i se par sumele rezonabile.

Alte discuții în legătură

Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)
Plata caldurii in apartament nelocuit cu repartitoare DEXX DEXX Buna ziua, Am avut in proprietate un apartament in bloc pana la data de 21.12.2012. Imobilul avea repartitoare de caldura cu exceptia unui singur calorifer ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor la caldura mara70 mara70 Locuim intr-un bloc din Galati si trebuie sa platim pierderile de la Apaterm chiar daca suntem debransati. Apartamentul este situat la ultimul nivel, etajul ... (vezi toată discuția)