avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Invinovatit pe nedrept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Invinovatit pe nedrept

Buna ziua, am lucrat la o firma din 1999-2001 am plecat apoi am revenit in 07.2005 pana in 2006. Luna aceasta am fost chemat la politie deoarece fostul meu angajator sa plans ca in februarie 2005 eu sau colega mea de birou am fi facut, cu acte sustrase de la birou inclusiv stampila societatii un imprumut( cum se faceau atunci "doar cu buletinul" ) pe numele lui si atatia ani nu a primit nici o instiintare de la banca ci abia in 2010 decembrie a primit o somatie de plata,de asta a facut plangerea dupa atatia ani.Am ramas socat, eu nici macar nefiind angajat acolo in acea luna.La politie am dat o declaratie scrisa dictata de agent si mai multe probe de scris pentru a le compara cu cel de pe contractul fals.
Mi sa parut o prostie avand in vedere ca eu nu eram la acea data acolo ceia ce i-am demonstrat si agentului. Acum eu as vrea sa stiu daca dupa terminarea anchetei ce sanse am sa-mi dau angajatorul in judecata pt.calomnie, avand in vedere ca eu si familia mea am trecut printr-un mare stres si inca mai trecem pana la finalizarea anchetei , deoarece pur si simplu n-am mai avut de aface cu politia. Mi se pare foarte nedrept pt. ca acolo au lucrat multe persoane care au avut acces la stampila si acte si totusi dupa ani in care am fost un angajat fidel si mi-am demonstrat cinstea in mai multe randuri ma nominalizeaza expres pe mine si doar inca o colega.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:43, 21 Februarie 2011
Daca se dovedeste ca aveti dreptate puteti face plangere pentru denuntare calomnioasa.
Numai dupa terminarea cercetarilor,in momentul in care ati fost scos de sub urmarirea penala sau in urma unei sentinte judecatoresti de achitare,puteti formula impotriva fostului dvs.angajator plangere penala pentru denuntare calomnioasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invinovatire pe nedrept Ellami Ellami Buna ziua, am lucrat la o firma din 1999-2001 am plecat apoi am revenit in 07.2005 pana in 2006. Luna aceasta am fost chemat la politie deoarece fostul meu ... (vezi toată discuția)
Denuntarea calomnioasa ovidiu1970 ovidiu1970 As dori sa stiu daca actuala legislatie penala/civila in vigoare incrimineaza denuntarea calomnioasa/calomnia. Care este demersul prin care se poate intenta ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)