avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Legea insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Legea insolventei

Am si eu o intrebare:
O firma mi-a cerut falimentul in cursul anului 2009,in prima faza s-a dispus inceperea procedurii de insolvent,am facut apel la curtea de apel,am castigat,mai departe firma respectiva a mers la inalta curte de casatie unde tot eu am castigat.Inalta curte de casatie s-a pronuntat in cursul lunii octombrie 2010.Acum aceeasi firma vine din nou si ma cheama in judecata pentru faliment.
Mai are dreptul conform legii sa ma mai dea in judecata dupa ce eu am castigat primul proces?Multumesc
Cel mai recent răspuns: dorupuia , utilizator 20:03, 12 Iulie 2011
Nu spuneti pe ce motiv s-a respins initial cererea de insolventa?
Daca din 2009 si pana in prezent s-au modificat conditiile, adica daca debitul a atins pragul limita, sau orice alte modificari acceptate de lege pentru deschiderea procedurii simplificate de insolventa, creditotul poate solicita falimentul.
Este vorba de o firma de leasing care la randul ei este in faliment .
Firma a fost reprezentata de un mandatar care nu avea acest drept.Pragul a fost depasit si atunci in 2009 si acum
Sa inteleg faptul ca cererea de insolventa a fost respinsa pe motiv de lipsa reprezentant imputernicit din partea creditoarei?
Acum, daca a intrat in legalitate cu persoana delegata pentru reprezentare, poate relua dosarul de faliment, pentru ca nu s-a dezbatut fondul, ci a fost respinsa cererea pe o exceptie.
Da,va multumesc
Inca o intrebare;
Daca au depus la dosar facturi proforme si nu facturi fiscale pentru debit acestea sunt valabile?

Alte discuții în legătură

Procedura insolventei versus faliment misu76 misu76 Am o creanta ce depaseste 45000 lei.Am incercat pe executare silita,dar toate bunurile sunt cu ipoteca. As vrea ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat si ... (vezi toată discuția)
Afp cere insolventa ... discover discover Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre termenii insolventa-faliment-procedura simplificata a insolventei. simonapopbarnescu simonapopbarnescu Buna ziua, va rog lamuritima in ceea ce priveste acesti termeni ce au in comun si care este diferenta? Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)