avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ma pot pensiona anticipat?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ma pot pensiona anticipat?

Sunt nascuta in anul 1956 /5mai,am o vechime de34 ani +paralel 6ani la o asociatie
I n prezent lucrez 4 ore fiind pensionata pe caz de boala. Ma pot pensiona anticipat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:59, 20 Februarie 2011
Pensie pentru limita de varsta in oct.2016 cu un stagiu complet de 30 ani si 5 luni.
Va puteti pensiona anticipat partial dar va avantajeaza, penalizarea va aduce o pensie mai mica decat cea pe care o aveti acum, plus ca nu mai aveti voie sa lucrati asa ccum aveti dreptul acum.
Nu puteti beneficia de o categorie de pensie anticipata intrucat de la pensie de invaliditate se trece direct la pensie pentru limita de varsta.

Intr-o singura situatie putem discuta despre pensie anticipata (pentru care va trebuie un stagiu de 38 de ani si 5 luni), daca veti fi depensionata. Depensionarea presupune constatarea de catre comisia de expertiza medicala a recuperarii totale a capacitatii de munca si incetarea platii pensiei de invaliditate.
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala - care este procentul de reducere a pensiei daca depasesti stagiul complet de cotizare? olymariana olymariana buna ziua. am un stadiu de cotizare de36 ani3 luni ,sint nascuta la 16 05 1956 si doresc sa depun actele pentru pensie anticipata s-au anticipata partial dar ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata poeana poeana Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, ... danute danute Bună ziua pensionat gr.3 , an 2015,vechime 31 ani și 6 luni, lucrez conform legii 4h am acumulat încă 6 ani 8 luni,din 2022 - 1an și 5 luni încadrat în ... (vezi toată discuția)