Sunt nascuta in anul 1956 /5mai,am o vechime de34 ani +paralel 6ani la o asociatie
I n prezent lucrez 4 ore fiind pensionata pe caz de boala. Ma pot pensiona anticipat?
Pensie pentru limita de varsta in oct.2016 cu un stagiu complet de 30 ani si 5 luni.
Va puteti pensiona anticipat partial dar va avantajeaza, penalizarea va aduce o pensie mai mica decat cea pe care o aveti acum, plus ca nu mai aveti voie sa lucrati asa ccum aveti dreptul acum.
Nu puteti beneficia de o categorie de pensie anticipata intrucat de la pensie de invaliditate se trece direct la pensie pentru limita de varsta.
Intr-o singura situatie putem discuta despre pensie anticipata (pentru care va trebuie un stagiu de 38 de ani si 5 luni), daca veti fi depensionata. Depensionarea presupune constatarea de catre comisia de expertiza medicala a recuperarii totale a capacitatii de munca si incetarea platii pensiei de invaliditate.
Pensie anticipata
poeana
Sunt nascuta pe 15.09.1957 si am o vechime de 25 ani si 8 luni in campul muncii . De 4 ani sunt pensionata pe caz de boala de gradul 3 si am decizia de ... (vezi toată discuția)