avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Certificat de forta majora
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Certificat de forta majora

Va rog sa-mi comunicati limita minima si maxima a termenului pentru care este emis certificatului de forta majora (perioada in care debitorul este absolvit de plata datoriilor contractuale ) si temeiul legal. Stiu ca acesta este emis de Camera de comert teritoriala. Am cauta inclusiv in Codul civil si nu este mentionat termenul cautat in care debitorul este exonerat momentan de plata datoriilor.

Va multumesc respectuos .
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 11:12, 13 Mai 2008
La cunostinta mea nu exista un termen legal...efectul exonerator al fortei majore opereaza pe intreaga durata a evenimentului de forta majora, adica pe intreaga perioada in care, din cauza evenimentului de forta majora, debitorul unei obligatii contractuale se afla in imposibilitatea obiectiva de a-si indeplini obligatia. In ceea ce priveste obligatia de a plati o suma de bani, nu prea imi dau seama care ar putea fi evenimentul de forta majora care sa justifice ne-plata...poate doar retragerea intregii mase monetare de pe piata...ceea ce nu s-a intamplat pana acum...altfel, lipsa lichiditatilor unui debitor contractual nu echivaleaza cu un caz de forta majora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut mariangal mariangal Buna ziua. Am o cunostinta care avea o datorie de 1100 de lei la un individ, fost asociat intyr-o firma. Dupa iesirea din asociere, acesta a somat-o sa-i ... (vezi toată discuția)
Clauza forta majora tartalak tartalak cand se poate sa merg la banca sa actionez clauza de forta majora in cazul in care nu pot plati un imprumut.sunt in somaj si sotul nu castiga decat 1100 ron si ... (vezi toată discuția)
Anulare antecontract vanzare-cumparare forta majora coronavirus sorinion61 sorinion61 Buna ziua, Acum 2-3 saptamani, 1 luna am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentu o casa si am dat avans 10% din pretul imobiliului. Cand am ... (vezi toată discuția)