Cunosc o fatà de 30 ani bolnavà de leucemie mielo agravatà,au descoperit acum douà luni boala,are un bàietel de un an si jumàtate care nu are trei degete la manuta stingà,ei stau in casa unde lucreazà mama ei ca si badantà in Italia( acesta lucreazà fàrà contract de muncà).Din cite stiu nici fata nu a lucrat cu contract pinà acum. Tatàl copilului a semnat pt bàietel ca sà-l aducà in Italia.Intrebarea mea este: cunoaste cineva o asociatie de ajutor in Italia care ar putea face ceva pt ei? màcar pt. copil... và rog
daca am inteles bine bunica copilului lucreaza ca ingrijitoare de batrani in italia, fiica e bolnava de leucemie iar nepotul are probleme la manuta. intelegeti ca aveti probleme si cu legea italiana care permite obligarea celor care nu sunt in regula adica un loc de munca sau posibilitatea de a se intretine demonstrand un cont cu cel putin 4500e, de a se intoarce in tara? daca nu aveti asigurare medicala cam dificil.sincer imi pare rau.
Pe moment probleme cu legea italianà nu sunt,fata e in cod rosu si statul ialian are un pact cu statul roman pt. asa ceva.Problema era micutul,cum bunica lui lucreazà,mà interesa o asociatie care sà-i asigure un medic si gràdinita pe moment.Dar multumesc lui D-zeu s-a gàsit o solutie si familia unde lucreazà bunica i-au fàcut actele.Và multumesc oricum mult de tot!
Exista asociatii care ajuta familia si copilul...numai ca nu e chiar asa usor.Daca ei ar fi fost aici de ceva timp ar fi fost mult mai usor.Dar nu te ajuta daca tu vii in Italia special pentru acest ajutor.Trebuie sa ai o carte de identitate,un codic numeric personal(Codice Fiscale)....Daca ea ar avea posibilitatea sa vina aici vre-o 2-3 luni sa stea la cineva dupa ar fi mult mai usor sa fie ajutata de aceste asociatii.Poate sa dea copilul in adoptie in Italia dar asta e mai greu pt ca Romania inca nu accepta adoptiile in strainatate.Sper sa-ti fi fost de folos...eu sunt in Italia si de aceea mi-am permis sa-ti spun cum stau de adevaratelea lucrurile.O zi buna.
Mama in italia
ametist
Va rog daca poate cineva sa -mi dea ceva detalii si sfaturi in urmatoarea problema:
- o mama tanara naste in Italia. Are buletin de identitate italian, are ... (vezi toată discuția)