avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... masina cu numere vechi
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

masina cu numere vechi

Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi trebuiesc urmati, ce acte, ce taxe... etc. Va rog mult de tot!!!!
Cel mai recent răspuns: ionut_b , utilizator 13:35, 13 Mai 2008
serbanmaria a scris:

Ajutati-ma si pe mine cu o problema. Am o masina cu numere vechi pe numele socrului meu care a decedat acum 15 ani. Vreau sa o inmatriculez si nu stiu ce pasi trebuiesc urmati, ce acte, ce taxe... etc. Va rog mult de tot!!!!


Buna ziua!
Daca masina are numere vechi de romania, din pacate este radiata. Aveti 2 variante si anume:
1. Daca radierea mai e recunoscuta de legislatia romana, atunci va trebui sa platiti taxa de inmatriculare aferenta anului de fabricatie, normei de poluare si emisiilor de noxe ale masinii.
2. Daca radierea nu mai e recunoscuta, adica masina nu mai apare in evidente ca ar fi fost inmatriculata vreodata, atunci din pacate nu o mai puteti inmatricula, decat daca corespunde normei de poluare euro 4.

Cel mai bine va puteti interesa pe site-ul RAR www.rarom.ro , sau puteti contacta telefonic un consilier RAR.
Cat despre acte, aveti nevoie de certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii, precum si de un act care sa ateste ca sunteti proprietar legitim al autoturismului( de regula contract de vanzare-cumparare).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot inmatricula masina!!!! smaranda2001 smaranda2001 Buna ziua! Am adus acum o luna o masina din germania care a fost fabricata initial pentru Arabia Saudita.Masina a fost rulata in germania,cu numere de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare fara plata taxei de poluare loredanastiuca loredanastiuca As vrea sa inmatriculez un autoturism in RO care este in prezent inmatriculat in BG. Am inteles ca pot sa dau statul in judecata si cu hot judecatoreasca pot ... (vezi toată discuția)
La ce acte trebuie sa fiu atenta atunci cand cumpar o masina din germania? allyynnutza allyynnutza Ma gandesc sa achizitionez o masina adusa din Germania si apoi s-o inmatriculez in RO. La ce acte trebuie sa fiu atenta in momentul incheierii contractului? Ma ... (vezi toată discuția)