In anul 1998 am incheiat un contract de leasing imobiliar cu clauza irevocabila de vanzare. Contractul de leasing s-a incheiat prin novatie dintr-un contract de inchiriere. La incheierea contractului de inchiriere, imobilul mi-a fost predat in baza unui proces verbal de predare primire. In anul 2004, dupa mai bine de 5 ani de la incheierea contractului de leasing, la expirarea contractului de leasing, locatorul
( vanzatorul) refuza sa-mi incheie contractul de vanzare cumparare al imobilului(desi exista o decizie civila a Curtii de Apel), pe motiv ca mi-a predat o suprafata excedentara. In realitate, diferenta de suprafata se refera la diferenta intre suprafata utila, predata prin inchiriere si suprafata construita, inscrisa in CF. Nu stiu sa fac, nu gasesc solutie! Pot sa invoc acceptarea tacita a locatorului timp de 5 ani?Page TitlePage Title
...un raspuns asa la prima vedere...ca argumetn poti invoca faptul ca in momentul novarii obiectul contractului era imobilul privit ca un tot si nu ca suprafata...ambele parti au convenit ca la sfirsitul leasingulu sa se procedeze la vinzarea imobilului asa cum se gasea el in fapt...
Intrebare
alinaaline
Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)