Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti in cazul unei actiuni in evacuare dintr-un apartament restituit fostilor proprietari in anul 2006 si predat prin proces-verbal in anul 2008,eu avand un contract de inchiriere incheiat cu primaria din 2001 si care a fost prelungit prin OUG 8-2004 pana in luna aprilie 2009 pot sa fiu evacuat:
1.deoarece proprietara m-a notificat in 30.03.2009,invocand urmatoarele motive,ca nu are spatiul de locuit,locuind in chirie,doreste sa renovaze apartamentul deoarece este degradat, atentionandu-ma sa parasesc locuinta.
2.eu i-am raspuns la notificare, ca nu-i recunosc calitatea de propritare si
ca atare trebuie sa-mi dovedeasca cu acte acesta calitate.
3.Pot sa invoc in cazul acesta, tacita relocatiune prin faptul ca proprietara nu a solicitat prin notificare inchierea unui nou contract si ca nu a respecta termenul de 60 zile dela deschiderea rolului fiscal, caz in care eu trebuia sa-mi formulez optiunea si ca atare s-a prelungit de drept contractul.
4. In cazul acesta ,de cand se calculeaza tacita relocatiune si cat este termenul acordat ?
5 Ce se intampla in cazul in care proprietara si fica ei au buletinele pe acest apartament ,dar locuiesc in el?
Va multumesc si va doresc o zi buna ! Va rog ca raspunsurile ca fie punctuale
Stimate Domn ,o sa va raspund la intrebarile dvs astfel;
.Proprietara poate sa va evacueze din imobil daca este in posesia unei hotararii sau dispozitii de restituire a bunului.Faptul ca dvs nu-i recunoasteti calitatea de proprietar nu are absolut nici o importanta.Trebuia ca dvs sa-i solicitati acesteia sa va incheie un contract de inchiriere,deci ar fi trebuit sa o notificati in acest sens.
Aceasta va poate da in judecata sa-i platiti lipsa de folosinta asupra imobilului care poate fi o suma destul de mare ,depinde de zona unde se afla locuinta in cauza ,de suprafata locativa care o ocupati.Nu puteti sa invocati tacita relocatiune pentru ca intre dvs si ea nu exista contract de locatiune.
De asemenea faptul ca aceasta vrea sa renoveze apartamentul este dreptul acesteia si va poate obliga pe cale judiciara sa parasiti imobilul pentru acest motiv .Regret daca raspunsurile mele nu corespund asteparilor dvs ,dar aceasta este situatia ,banuiesc ca doriti sa stiti adevarul.
Subrogatia
officemvp
buna seara.Va solicit cu niste intrebari.
In cazul dobandiri de plin drept prin hot.judec.def.+irev pe drept comun a unui apartament si in cazul in care acest ... (vezi toată discuția)