avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cesiune parti sociale

Sunt asociat intr-un SRL cu 30%, persoana care detinea 70% si era totodata administratorul societatii a decedat.
As dori sa aflu ce trebuie sa fac pentru a putea cesiona partile sociale mostenitorilor persoanei decedate sau care este modalitatea cea mai usoara si rapida de a inchide societatea, in cazul in care ar fi achitate la zi datoriile catre stat.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: doinafl , utilizator 22:08, 20 Februarie 2011
1. Cesiunea partilor sociale se face prin act aditional de cesiune parti catre mostenitori sau catre alta persoana, potrivit dispozitiilor din Statut si contractul societatii.
2. In cazul in care achitati datoriile la zi, angajati un practician in insolventa pentru lichidarea societatii. Faceti demersurile necesare la Registrul Comertului.
Multumesc.

O seara buna!
Partile sociale intra in masa succesorla a asociatului decedat.
Mostenitorii decedatului trebuie sa dezbata mai intai succesiunea, ulterior dezbaterii succesiunii pot cesiona catre ceilalti asociati aceste parti sociale.
Deocamdata nu aveti ce contract de cesiune sa faceti, atata timp cat nu s-a dezbatut succesiunea.

Succesiunea care trebuie facuta in firma de catre mostenitori are legatura cu succesiunea pentru apartament si celelalte bunuri?
O intrebare: in actul constitutiv exista clauza de continuare a societatii cu mostenitorii asociatului decedat ?

Alte discuții în legătură

3 ani fara administrator monjum06 monjum06 buna ziua, sunt utilizator nou pe acest forum si am vazut ca subiectele sunt diverse. As avea si eu o intrebare care pentru multi poate parea o intrebare ... (vezi toată discuția)
Firma cu asociat decedat. va rog sa ma ajutati! CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In urma cu ceva vreme, asociatul meu a decedat intr-un accident de masina. Aportul in firma era de 50%. Ce formalitati trebuiesc indeplinite in continuare, ... (vezi toată discuția)
Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)