avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna seara.Va rog sa.mi dati un sfat.Sunt recasatorit de 30 ani,si am mostenit de la parintii mei o casa.Pot face act de vanzare cumparare sotiei?Poate fi atacat acest act de fiul meu din prima casatorie dupa moartea mea?As vrea sa ma asigur ca sotia mea va putea ramane in casa pana la sfarsit.Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Istvan Dalyay , Avocat 20:30, 20 Februarie 2011
vanzarea intre soti e interzisa.prin urmare nu puteti sa ii vindeti casa sotiei dvs.
Dar catre fiica noastra?Daca s.ar putea ,fiul meu ar putea contesta actul?
fiicei ii puteti vinde casa. si fiul degeaba ar contesta in instanta actul fiindca nu ar reusi sa castige.
Va multumesc din inima.O seara placuta
fiul ar putea ataca contractul daca se dovedeste ca s-a facut o simulatie de vanzare catre fiica, in scopul de a-l dezmostenii pe el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil frica frica Buna seara.Va rog sa ma sfatuti ce e de facut.Sunt recasatorit.Din prima casatorie a rezultat un baiat ce are acum 40 ani.Cu actuala sotie am o fiica de 30 ... (vezi toată discuția)
Vanzare simulata pentru a scoate bunul de la masa succesorala marius29_86@yahoo.com marius29_86@yahoo.com Eu am doua fiice si doresc sa ii dau casa uneia dintre ele. In cazul in care ii vand casa (fictiv, pentru ca n-are bani sa-mi dea), cealalta fiica poate sa ... (vezi toată discuția)
Drept civil-mosteniri, drept de proprietate si altele natalexia17 natalexia17 Am cumparat de curand o casa pe care as dori sa o donez fiicei mele Eu mai am si un baiat Este nevoie de semanatura lui ? tin sa precizez ca sunt amandoi ... (vezi toată discuția)