avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare simulata pentru a scoate bunul de la masa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare simulata pentru a scoate bunul de la masa succesorala

Eu am doua fiice si doresc sa ii dau casa uneia dintre ele. In cazul in care ii vand casa (fictiv, pentru ca n-are bani sa-mi dea), cealalta fiica poate sa atace actul prin actiune in simulatie si sa vina la mostenire dupa moartea mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:18, 12 Iunie 2011
In actul de vanzare se va mentiona ca s-a platit pretul asa ca nu poate face dovada ca nu s=-a platit . Dar daca faceti publica o asemenea afirmatie nu mai aveti sanse. Se poate folosi si aceasta intrebare a dvs. ca dovada a simulatiei.Oricum veti mentine clauza de habitatie viagera si de intretinere pentru siguranta dvs. Moral nu e bine sa nedreptatesti unul din copii.
cazacuioana a scris:

In actul de vanzare se va mentiona ca s-a platit pretul asa ca nu poate face dovada ca nu s=-a platit .

Declaratiile partilor din cuprinsul unui act autentic, fara a fi verificate personal de catre notar, fac dovada pana la proba contrara.Partile o pot face doar prin acte autentice iar tertii prin orice mijloc de proba.
Raspunsul pt. utilizator este da, cel ce ataca actul dupa deces va trebui sa demonstreze prin orice mijloc de proba ca a fost o donatie deghizata.
Ultima modificare: Duminică, 12 Iunie 2011
avvalentina, utilizator
ii puteti face act de vanzare-cumparare fiicei dvs. e cam de probat simulatia. atata vreme cat pe contractul de vanzare-cumparare e trecut un pret conform cu piata nu sunt probleme in a se contesta actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act ce nu poate fi atacat in justitie (donatie sau vanzare cumparare imobil) elizabetana elizabetana Sunt o bunica care vreau sa las o casa, singurei mele nepoate. Sotul meu a decedat acum 4 ani. Eu am o singura fiica, care este casatorita cu un barbat in ... (vezi toată discuția)
Urgent - simulaþie omatcons omatcons Bună seara. Am un verişor care a lucrat ca şi angajat în Austria din anul 1987 şi până în anul 1996, [b]având statutul de azilant.[/b] În anul 1993 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am un apartament proprietate personală si doresc ... 2NAEL 2NAEL Bună ziua! Am un apartament proprietate personală si doresc să mă recăsătoresc. Apartamentul vreau să rămană moștenire fiicei mele din prima ... (vezi toată discuția)