Cum faceti dovada platii? Pentru ce ati platit banii? Recuperarea banilor depinde de prevederile contractuale, daca se prevede in contract ca rezilierea contractului duce la repunerea partilor in situatia anterioara, atunci puteti sa-i actionati in instanta.
De asemenea, nu este sigur ca acel contract a fost reziliat printr-un "denunt unilateral". Dupa parerea mea, daca nu exista acord in privinta rezilierii contractului, ar trebui sa va adresati instantei cu o actiune pentru rezilierea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara si instanta sa pronunte o hotarare prin care S.C. sa fie oblligata sa va restituie banii pe care i-a primit de la dumneavoastra pentru neexecutarea obligatiilor contractuale. Insa si aceasta se poate cere in functie de prevederile contractuale si de intinderea mandatului...
mai intai, trebuie sa formulati invitatia la conciliere, conf. art.720-1 cod pr. civila. In cazul in care nu s-a realizat o intelegere favorabila dvs. ii actionati in judecata, potrivit dispozitiilor contractului de mandat, unde presupun, se obliga sa achite contravaloarea acelor facturi .Va trebui sa timbrati la valoare actiunea, aprox. 9% din suma pe care o pretindeti.
Daca sunt mai multe moduri de abordare, asta nu inseamna ca stim noi ce ajuta in cazul lui X sau Y, ca nu stim cum "gandeste" societatea respectiva.
Ar putea ajuta, ar putea fi de ajuns... depinde de ei...
Mergeti la un avocat, ca nu prea am inteles unele lucruri si e greu sa va spun fara amanunte... Contract de mandat e ca sa incheiati acte in numele si pe seama societatii, nu "sa produceti" una sau alta...
Daca aveti dovezi privind ceea ce va datoreaza, mergeti sa faceti o notificare, apoi o invitatie la conciliere, apoi dati-i in judecata.
Diana, nu stii cat e taxa de timbru ca nu stii care e suma...
oki ...sa lamurim ..facturile de plata sunt emise de societate cu obligatia ca in termen de 5 zile de la semnarea lor, comisioanele datorate sa fie achitate in contul meu personal(asa cum prevede contractul)..Un alt aspect ar fi ca desi contractul reziliat fiind am mai primit respectiv semnat inca vreo doua astfel de facturi..pe plus ceea ce inseamna ca eu am bani de incasat...banii in cont nu sunt..X-( Aveti idee cum suna o astfel de notificare catre departamentul plati, in afara de citarea unor clauze contractuale conform carora au obligatia de a achita facturile corespunzatoare comisioanelor de incasat?
Roxy, tot nu ne-ai lamurit. De unde se deduce ca acel contract este reziliat? Chiar si in cazul in care prin contract se prevede ca denuntarea unilaterala a contractului duce la rezilierea acestuia de plin drept, dupa parerea mea, tot trebuie sa existe o hotarare judecatoreasca care sa constate ca respectivul contract este "rezolvit" de plin drept. Poate este vorba despre rezolutiunea contractului si nu de reziliere... Prea multe necunoscute...
Dupa ce sustii, nu mi se pare ca suna a contract de mandat...