avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cedare imobil grevat de datorii in partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cedare imobil grevat de datorii in partaj

Intr-un proces de partaj cu intervenient in favoarea caruia exista o executare silita , una din parti vrea sa cedeze in intregime cotele parti detinute, celeilalte parti. Partea care va detine in tottalitate imobilul respectiv , il va prelua cu datoriile existente? In acest caz ce cale de atac are intervenientul pt recuperarea creantei?
Cel mai recent răspuns: sammy44 , utilizator 07:22, 21 Februarie 2011
In caz ca imobilul va apartine unei singure persoane aceea o va prelua cu tot cu datorii, dar trebuie facuta actiune inainte de a vinde ( trebuie facut sechestru asigurator pt a opri vanzare) pe care de ordonanta presedintiala, iar dupa deschideti actiunea principala in pretentii.
Eu sunt partea care primeste acest imobil grevat de datorii. Cedarea se face doar prin tribunal , nu s-a terminat inca partajul sau se poate face si prin notariat? Executarea silita a intervenientului isi va urma cursul dupa partaj sau va trebui sa faca o alta actiune impotriva mea ca sa-si recupereze creanta , in ideea in care nu voi avea suma necesara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, vă cer sfatul în următoarea situație : tatăl ... florinnel_fostsgv florinnel_fostsgv Bună ziua, vă cer sfatul în următoarea situație : Tatăl meu a decedat în anul 2001, soția lui nu a vrut să facem succesiunea după tata motivând că ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am pierdut un proces si am de platit 24000 lei daune ... Andrei1iii Andrei1iii Buna seara. Am pierdut un proces si am de platit 24000 lei daune morale. Sunt angajat si detin o proprietate. Intrebarea mea este daca voi fi executat silit pe ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe imobil ipotecat . e posibil ? bobocel3333 bobocel3333 Buna. Intrebare (urgenta) pentru cunoscatori : Daca exista titlu executoriu pe Bilete la ordin avalizate , debitorul avand in proprietate comuna cu sotul ... (vezi toată discuția)