avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cerere de dechidere a procedurii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cerere de dechidere a procedurii

In anul 2007 SC ZM SRL a incheiat cu SC CR SRL un contract de vanzare - cumparare comerciala.
In baza acestuii contract SC CR SRL a emis o factura fiscala, neachitata pana in prezent de SC ZM SRL.
In contractul comercial dintre cele 2 societati a fost inserata urmatoarea clauza compromisorie :" in cazul in care rezolvarea neintelegerilor nu este posibila pe cale amiabila, ele vor foi supuse spre solutionare Comisiei de Arbitraj comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie ..."
Fara a incerca sa solutioneze litigiul la instanta de arbitraj, SC CR SRL a introdus in 2008 o cerere de deschidere a procedurii insolventei impotriva SC ZM SRL.

Intrebare:
1. ce valoare mai are in acest caz clauza din contractul incheiat intre cele 2 societati?
2. poate debitoarea sa invoce vreo exceptie in contestatia pe care o va formula in cauza si in ce masura este admisibila?


Ultima modificare: Marți, 13 Mai 2008
iq_alias, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 01:27, 4 Martie 2009
:coffee: Multumesc mult pentru raspuns. In situatia data bine ca exista prevederile art. 33. Ar fi interesant ca pana la momentul judecatii deschiderii procedurii de insolventa sa apara si o hotarare favorabila debitorului pe OUG 119/2007.
Pentru Tyler

Nu uitati ca trebuie sa formulati contestatia in 10 zile de la primirea comunicarii cererii de deschidere a procedurii insolventei.
Chiar daca judecatorul are obligatia de a verifica daca cererea indeplineste conditiile prevazute de lege, nu e bine sa pierdeti acest termen, care pana la urma este un termen de decadere.
gariadna a scris:

Pentru Tyler

Nu uitati ca trebuie sa formulati contestatia in 10 zile de la primirea comunicarii cererii de deschidere a procedurii insolventei.
Chiar daca judecatorul are obligatia de a verifica daca cererea indeplineste conditiile prevazute de lege, nu e bine sa pierdeti acest termen, care pana la urma este un termen de decadere.


am o societate care are datorii la un furnizor de 140.000 lei. a deschis procedura de insolventa, in aceastra lege scrie ca tb sa ai datorii pe care nu le-ai platit de 30 zile ca sa ajungi in insolventa, iar eu i-am platit cate 10 mil pe saptamana, chiar 50 recent neincadrandu-ma in cele 30, eu i-am platit din restanta.
1. poate continua aceasta procedura chiar daca eu am facut plati atat lui cat si altor societati??sau poate fi respinsa
as vrea un raspuns cat mai repede ca termenul este pe 2.12.2008!!!!!!!!!!poate ma ajutati si cu alte idei pt ai combate.
2. printre altele soldul lor nu corespunde cu al meu cu cca. 11.000 lei pe care eu vreau sa-i contest


Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
ektcib, utilizator
Sa intelegem ca s-a deschis procedura insolventei? S-a facut contestatie, de catre debitor in termenul de 10 zile?
da s-a deschis procedura insolventei de catre furnizor. nu s-a facut deocamdata contestatie dar mai avem timp inca 4 zile.
intrebarea mea este atat timp cat eu fac plati atat lui cat si altor furnizori, se mai ia in calcul de catre judecatorul sindic insolventa sau nu ne incadram?pot cere sa fie respinsa cererea de insolventa????asta ma intereseaza
mii de multumiri
Ultima modificare: Miercuri, 26 Noiembrie 2008
ektcib, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa Georgeta Istrate Georgeta Istrate Impotriva SC X s-a formulat o cerere de declansare a procedurii insolventei. Contestatia formulata tardiv. Se poate dovedi ca suma/ creanta pentru a carei ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate comerciala care a solicitat creditorului esalonare de plati hades hades O societate cu care firma noastra are contract ne-a virat intr-o luna mai multa marfa decat am comandat..am refuzat primirea marfii in plus si am returnat-o cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la cererea de deschidere a procedurii de insolvente peste termen sorina.scurtu sorina.scurtu Puteti sa-mi spuneti, va rog daca in situatia formularii unei contestatii la cererea de deschidere a procedurii insolventei ulterior termenului de 10 zile ... (vezi toată discuția)