avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre cei nascuti in Germania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre cei nascuti in Germania

Buna.Manumesc Adrian in varsta de 18 ani din Romania judetul Hunedoara.Sunt nascut in Germania.As dori sa aflu daca am vre-un drept in germania,sau daca pot sa-mi fac cetatenie germana ,sau daca puteti sa-mi oferiti mai multe informatii,ce drepturi au cei care sunt nascuti in germania:pot avea pasaport german,pot obtine ceva documente (cum ar fi in romania buletin,sau..............),pot sa obtin cetatenie germana,etc.va rog daca vreti sa-mi spuneti ce ati face daca ati fi in locul meu.Parinti mei sunt nascuti in romania,
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 21:52, 20 Februarie 2011
Din pacate, nu poti dovandi cetatenia germana pentru a fi nascut in Germania. Art 4 legea germana de cetatenia prevede ca doar cei care a nascut in Germania si are unul dintre parinti german pot fi german. In drept de cetatenia sunt recunoscuti doi principii, ius solis (drept de sol) care supune ca cel care a nascut intr-o tara dovandeste automatic cetateania (de exemplu SUA) Celalt principiu, ius sanguinis, stabileste ca fii dovandeste automatic cetateania, ca Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie ingrid pop ingrid pop Buna ziua, In acest am cetatenie romana . In viitorul apropiat imi voi face cetatenie maghiara. Maxim cate cetatenii pot avea? Multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare - drepturi copil nascut in belgia marcel_serv87 marcel_serv87 Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata. Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi ... (vezi toată discuția)
Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)