Buna.Manumesc Adrian in varsta de 18 ani din Romania judetul Hunedoara.Sunt nascut in Germania.As dori sa aflu daca am vre-un drept in germania,sau daca pot sa-mi fac cetatenie germana ,sau daca puteti sa-mi oferiti mai multe informatii,ce drepturi au cei care sunt nascuti in germania:pot avea pasaport german,pot obtine ceva documente (cum ar fi in romania buletin,sau..............),pot sa obtin cetatenie germana,etc.va rog daca vreti sa-mi spuneti ce ati face daca ati fi in locul meu.Parinti mei sunt nascuti in romania,
Din pacate, nu poti dovandi cetatenia germana pentru a fi nascut in Germania. Art 4 legea germana de cetatenia prevede ca doar cei care a nascut in Germania si are unul dintre parinti german pot fi german. In drept de cetatenia sunt recunoscuti doi principii, ius solis (drept de sol) care supune ca cel care a nascut intr-o tara dovandeste automatic cetateania (de exemplu SUA) Celalt principiu, ius sanguinis, stabileste ca fii dovandeste automatic cetateania, ca Germania.
Cetatenie
ingrid pop
Buna ziua,
In acest am cetatenie romana . In viitorul apropiat imi voi face cetatenie maghiara. Maxim cate cetatenii pot avea? Multumesc (vezi toată discuția)