avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cetatenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cetatenie

Buna ziua,
In acest am cetatenie romana . In viitorul apropiat imi voi face cetatenie maghiara. Maxim cate cetatenii pot avea? Multumesc
Cel mai recent răspuns: floare _de_ colt , utilizator 21:40, 15 Martie 2011
Nu este prevazut un numar limitat de cetatenii.Legislatia noastra nu prevede asa ceva.Si cred ca nici nu veti fi nevoit sa renuntati la cea romana daca veti dobandi si pe cea maghiara.
Romania nu a reactionat la fel ca Slovacia,in sensul ca nu exista sanctiune pentru cei care vor accepta cetatenia maghiara.
Ramaneti cetatean roman daca nu introduceti o cerere de renuntare.Oricum,exista diferente intre drepturile pe care le aveti ca cetatean roman si ceea ce obtineti ca si cetatean maghiar.Nu puteti vota in Ungaria,daca nu aveti domiciliul acolo.Dar ajungeti mai usor in America,probabil.:)
Orice legislatia privind cetateanie, prevede renuntare la detinuta pana momentul in care se dovandeste ceea propria. Doar in cazuri de conventii de dubla cetatenie se poata pastra ceea vechia, dar ramane incetata pana ca nu vei fi domiciliati din nou in territoriul respectiv. Sunt si cetateniile duble care se dovandeste la nasterea (parinti au diferite cetatenia si au copii care sunt inregistrati si acolo si aici(ius sanguinis), sau naste in alta tara unde primeste cetatenia prin cauza nasterea acolo(ius soli).Se numeste cetatenia dubla de fapt. (Adica nu este prevazuta in conventiile). Nu este asadar asa cum spune doamna.
Eu nu cunosc toate legislatiile privind cetatenia dar am vorbit despre lucrurile pe care consider ca le cunosc.Daca sustineti ca nu am dreptate,veniti cu argumente concrete.:)
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
floare _de_ colt, utilizator
Nu ma refera la dv. ci pe doamna intrebatoara. Imi cer scuze daca le-am deranjat. Eu sunt avocat in Spania. Am citit despre cetatenia si in cartii. Stiu ca ceea ce a spus dv este corect, si sunt de acord. Este si o diferenta intre tarile occidentale si cele care au fost sub influenta URSS. Este evident ca nu poate coexista dubla cetatenia dpdv juridic, doar de fapt. Pentru ca orice tara cere sa se renunte la ceea ce a avut atunci cand presta juramant asupra cetatenia care dovandesc de un mod derivativ, adica nu originar.In caz de conventiile se prevede niste facilitatiile pentru a redovandi ceea pierduta. O seara placuta.

Alte discuții în legătură

Despre cei nascuti in germania adrian_adi adrian_adi Buna.Manumesc Adrian in varsta de 18 ani din Romania judetul Hunedoara.Sunt nascut in Germania.As dori sa aflu daca am vre-un drept in germania,sau daca pot ... (vezi toată discuția)
Intrebare - drepturi copil nascut in belgia marcel_serv87 marcel_serv87 Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata. Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi ... (vezi toată discuția)
Cetatenie - situatie legala a unui copil nascut in spania, mama cetatenie romana, tatal cetatean spaniol luciana2901 luciana2901 Am urmatoarea speta: Din concubinajul numitei A, de cetatenie romana, cu numitul B, cetatean spaniol, a rezultat un copil, nascut in Spania,care a fost ... (vezi toată discuția)