avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Intrebare - drepturi copil nascut in Belgia
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Intrebare - drepturi copil nascut in Belgia

Buna ziua,sunt Roman detasat la munca in Belgia,si de curand sotia mea a ramas insarcinata.
Am vrea sa stim daca coplilul nostru se naste in Belgia,va primi cetatenie Belgiana?,si daca va beneficia de drepturile aferente unui minor.?
Multumim frumos. :)
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:36, 9 Decembrie 2013
Aceste aspecte tin in mod exlusiv de legislatia belgiana si nu de legislatia romaneasca.

In privinta cetateniei copilul poate dobandi cetatenie belgiana insa cu privire la restul aspectelor ar trebui sa va informati in Belgia.
Belgia nefiind una din din tarile care aplica ius soli, are reguli particolare. Asta e optica generala, cauta insa in limba engleza -cred, cu speciala referire la Belgia ce regole are pentru copilul nascut din parinti straini.

În Germania se aplică IUS SANGUINIS , dar există facilități pentru persoanele născute pe teritoriul național de către rezidenți străini : este suficient ca unul dintre cei doi părinți care locuiesc în mod legal în Germania și a locuit acolo timp de cel puțin opt ani pentru a da copilului dreptul la cetățenie germană la timpul de naștere . Chiar și în Irlanda , Belgia[Portugalia și Spania este reglementată de ius Sanguinus , dar regulile sunt maiaccesibile decât italiană . În Irlanda , de exemplu , cei născuți în țară din părinți străini pot dobândi cetățenia , dacă unul dintre părinți are un permis de ședere permanentă sau a avut reședința legală în țară timp de cel puțin trei ani înainte de nașterea copilului . Adoptarea de unul , mai degrabă decât cealaltă opțiune are consecințe importante în țările vizate de mișcările migratorii puternice . De fapt ,soli ius determină extinderea cetățeniei copiilor imigranților născuți pe teritoriul statului , ceea ce explică de ce acesta este adoptat de țări ( Statele Unite ale Americii , Argentina , Brazilia și Canada) , cu o imigrație puternică și , în același timp , cu un teritoriu poate găzdui o populație mai mare decât cea a unui rezident . Dimpotrivă ,sanguinis IUS protejează drepturile descendenți ai imigranților , și este , prin urmare, adesea adoptat de țările afectate de emigrare , de asemenea, istoric ( Armenia , Irlanda, Italia , Israel ) , sau limitele ridelimitazioni ( Bulgaria , Croația , Finlanda , Germania , Grecia , Italia , Polonia , Serbia , Turcia , Ucraina , Ungaria ) .

IUS SOLI se referă la nașterea pe sol , pe teritoriul statului , și , prin urmare, se opune , în grupul a mijloacelor de cumpărare a dreptului de cetățenie , jus sanguinis la , concentrându-se în schimb pe elementul de coborâre sau de filiație . În prezent , majoritatea statelor europene au adoptat sanguinis ius , deși cu standardele de multe ori mai moi decât cele în vigoare în Italia , cu excepția notabilă a Franței , în cazul în care statul de soli ius din 1515 . Procedurile și condițiile pentru achiziționarea de schimbare a cetățeniei , prin urmare , în diferite țări ale Uniunii Europene . Într-un mod similar cu Italia , de asemenea, în Danemarca , Grecia și Austria , este dificil să se obțină cetățenia pentru cei nascuti pe teritoriul țării a părinți străini . În Franța , care are o tradiție veche de secole pe partea opusă , există chiar și jus soli duble , care facilitează obținerea cetățeniei pentru cei născuți în țară de către străini s-au s-au născut pe același teritoriu .
Copilul va avea cetatenie romana prin nastere, nu veti avea drepturi financiare la nastere si nici de alocatie pt copii din Belgia nu beneficiati daca dvs sunteti detasat.
:ban: Avertisment moderator!

Stimată doamnă @corallia.

Mesajele se scriu în limba română, iar forumul avocatnet încurajează originalitatea răspunsurilor, prin aceasta înțelegând și că, dată se citează anumite prevederi legale, sau alte texte, este necesară explicarea acestora, introducerea lor într-un context, nu un simplu copy-paste.

În acest sens, Regulamentul Forumului arată:

,,1.1. Mesajele se scriu in limba romana. Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. Mai tinem si la respectarea regulilor de baza ale limbajului scris, dupa cum urmeaza:
- nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii;
- spatiu se lasa dupa si nu înainte de semnele de punctuatie;
- un singur semn de exclamatie sau de întrebare este de cele mai multe ori suficient, trei semne sunt considerate maximul admis in orice discutie normala, un numar mai mare ducand, probabil, la enervarea cititorului;
- numarul punctelor de suspensie este trei, nu doua sau patru;
- scrierea cu diacritice este optionala.,,
...
,,2.9. Nu este permisa publicarea abuziva sau fara motiv a link-urilor spre alte site-uri sau forumuri. Daca este neaparat necesara o legatura, atasati un text explicativ, care sa sugereze ce contine legatura si care e motivul pentru care este publicata. De asemenea, nu este permisa nici postarea prin copy-paste a textelor din alte siteuri in paginile Avocatnet.ro. Acest forum incurajeaza originalitatea si te roaga sa intelegi ca informatiile publicate aici trebuie sa ajute oameni, nu sa prejudicieze autori de texte accesibile pe internet.,,


Vă mulțumesc,
moderator Andrei Grigoriu
Prin nasterea in Belgia din parinti ne-belgieni nu se dobandeste cetatenia belgiana decat in anumite conditii legate de durata de rezidenta a parintilor sau de lipsa oricarei cetatenii. Explicatii pe [ link extern ]

Fiind detasat in Belgia nu sunteti supus dreptului muncii din Belgia si nici dreptului social belgian. Practic, ati ramas cu contractul de munca in Romania si veti fi nevoit sa va intoarceti inapoi la munca in Romania la incheierea detasarii (care dureaza pana la 12 luni si poate fi eventual prelungita cu inca 12 luni).
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre cei nascuti in germania adrian_adi adrian_adi Buna.Manumesc Adrian in varsta de 18 ani din Romania judetul Hunedoara.Sunt nascut in Germania.As dori sa aflu daca am vre-un drept in germania,sau daca pot ... (vezi toată discuția)
Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele ue Hobitzi Hobitzi Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Cetatenia narcyssycran narcyssycran daca fica-mea e nascuta in italia,ce cetatenie are?si de ce? (vezi toată discuția)