avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cine are dreptul sa vada sentintele si dosarele din arhivele instantelor?

Daca eu vreau sa vad o sentinta dintr-un dosar, care nu are legatura cu mine, pe baza buletinului, mi se da voie sa vad acel dosar?
Cel mai recent răspuns: sicmar , utilizator 18:06, 24 Martie 2011
trope_doi a scris:

justdeals a scris:
daca am termen ca si petent, pot sa trag la xerox dosarul care se afla la arhiva? au xerox judecatoriile?

Da, si judecatoriile au xerox (chiar daca in unele cazuri copiile sunt… jalnice).

Trebuie sa faceti intai o cerere – pe care o depuneti la registratura. Aveti nevoie de un timbru judiciar in valoare de 0,15 bani (il cumparati de la Adm Financiara sau de la un of postal)
Taxa e de un leu pentru fiecare pagina.
Sa scrieti cererea in doua exemplare – un exemplar ramane la dv, cu nr de inregistrare.
Cu cererea aprobata veti merge mai apoi la arhiva.

vad ca totul se invarte in jurul Judecatoriei sectorului 3 Bucuresti.. si eu tot acolo am problema.

cam scumpa taxa pentru fiecare pagina... daca sunt 300 de pagini? avand in vedere ca e un caz din 2007... poate ies mai ieftin daca fac copii de la parchet dupa aia... sau de la politie se pot copia dosarele conexe unde sunt parte?

eu vreau doar sa fac niste simple copii ca sa imi fac si eu apararea... nu ma intereseaza sa legalizez nimic....
Daca doriti doar copii xerox nu trebuie sa legalizati nimic.
Dreptul de a cere legalizarea va apratine dvs. si nu va poate fi impus daca nu doriti, mai ales ca este incer ca ati navea si acest drept.

Eu am dreptul de a primi copii xerox de la parchet din decembrie 2010 dar nu aveau tus...
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca doriti doar copii xerox nu trebuie sa legalizati nimic.
Dreptul de a cere legalizarea va apratine dvs. si nu va poate fi impus daca nu doriti, mai ales ca este incer ca ati navea si acest drept.

Eu am dreptul de a primi copii xerox de la parchet din decembrie 2010 dar nu aveau tus...

oare mai prind dosarul la arhiva miercuri sa il xeroxez si eu? daca joi am termen...
Dle.avocat,dar nu ati scris textul de lege la care va referiti.:happy:
Discutam despre lege si nu despre ce se intampla la Judecatoria Sectorului 3.
Domnule R.Gabi, discutam despre ceea ce s-a intamplat nu despre ceea ce credeti dvs.:)

Justdeals, este greu de spus daca mai prindeti dosarul in arhiva.Depinde de la instanta la instanta.
La unele instante dosarul poate intra in arhiva chiar cu o zi mai inainte de termenul de judecata.

Alte discuții în legătură

Emitere copii documente cadastrale catre un neproprietar Maryana@ Maryana@ Buna ziua! Care este procedura de emitere copii xerox catre un destinatar neproprietar pentru a nu fi acuzat de incalcarea legii 544/2001-informatii de interes ... (vezi toată discuția)
Acces la o hotarare judecatoreasca luticus luticus Se poate obtine copia unei hotarari judecatoresti in care solicitanul nu este parte si nu are nicio ca;itate ? (vezi toată discuția)
Vreau sa consult un dosar aflat pe rolul instantei aidu aidu Intr-o zi, in timpul sedintei am observat mai multe spete care se asemanau dramatic cu speta mea. Prin urmare, consider in temeiul dreptului de acees la ... (vezi toată discuția)