avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract auto

1. Contractele auto tip incheiate la notar expira dupa 30 de zile?
2. Problema este urmatoarea am vandut o masina cu contract tip V/C cu toate actele ok. Respectivul cumparator nu a trecut-o in acte si nici la finante si a vandut-o unui tert. Acum acel tert imi spune sa ii scot o fisa actualizata de la finante ca sa o poata inscrie. Se poate inscrie masina de catre tert fara ca intermediarul sa o treca prin finante? De aici este generata si intrebarea 1 intrucat intermediarul imi spune ca el stie ca acel contract auto expira dupa 30 de zile daca masina nu se inscrie in acea perioada...si sa facem cumva sa io revand eu tertului in aces caz.
3 Daca eu ii dau tertului acum Copie dupa procesul verbal de scoatere din evidenta si cu certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele IL ajuta cu ceva? El sustine ca o poate inscrie si ca tert fara ca intermediarul sa o treaca prin finante! Are el ce face cu certificat de atestare fiscala privind impozitele si taxele la zi (actualizata) avand in vedere ca masina a fost scoasa de pe mine anul trecut in septembrie?
Merci anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 20 Februarie 2011
Cypor, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cypor , utilizator 10:07, 21 Februarie 2011
1. Inmatrucularea pe numele noului proprietar nu se poate face fara scoaterea din evidenta vechiului proprietar si luarea in evidenta a noului.
2. Pentru a o revinde tertului trebuie sa incheiati cu acesta, direct, un cv tip.
3. Nu poate cu o copie de pe pv scoatere din evidenta si certificat de atetare fiscala ci cu actele in original.
4. Daca este de buna credinta, nu poate folosi in alte scopuri.
Ok dar eu am contract cu cel de-al doilea, masina e scoasa de la mine de la finante de anul trecut deci masina a plecat de al doilea cu toate actele in regula (ca sao inscrie), dar cel de-al doilea are datorii la finante iar cei de acolo nu o trec pe el decat daca si le plateste, din acest motiv acesta a "pasat" masina la tert, crezand ca nu trebuie sa treaca prin evidenta lui la finante. Si imi propunea ca sa anulez contractul dintre mine si el (de fapt imi spunea ca acel contract nu mai este valid dupa 30 de zile). Este adevarata treaba cu valabilitatea unui contrac V/C Auto?

"4. Daca este de buna credinta, nu poate folosi in alte scopuri"
Deci se poate folosi si pentru altceva?


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte auto Phantom79 Phantom79 salutare, am vandut un auto am facut un contract de vanzare cumparare tip, am mers cu cumparatorul a scos masina de la administratia financiara si cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto cumparat de la intermediar ContSters157988 ContSters157988 Salut, O problema cu care am vazut ca se confrunta multi. Am cumparat si eu o masina de la un intermediar din Ploiesti. El nu este trecut in cartea masinii ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri procura speciala pt "evitarea" taxei de mediu. Rih85 Rih85 Buna ziua. Am o nelamurire cu privire la ce am facut (sper sa nu fie prea tarziu) in urma cu 4-5 zile. Pe scurt am vandut o masina Daewoo Nubira euro 2 unui om ... (vezi toată discuția)