avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... depunere declaratie intrastat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

depunere declaratie intrastat

Buna ziua,

Am infiintat de curand o I.F., cu activitate consultanta manageriala, deoarece am o colaborare cu o firma din Ungaria.
M-am inregistrat ca platitor TVA, venit sistem real.
Pentru a incasa c/val.prestarilor servicii de la firma maghiara, emit facturi catre acestia lunar, fara TVA. (val.lor este de 500 euro/luna) :
Prin urmare intrebarea mea este :

1. Sunt obligata sa depun declaratia intrastat, chiar daca nu am un rulaj mare; si daca da, ce cod folosesc in programul intrastat, pentru prestarile de servicii catre tari din UE?

2. Dupa ce emit factura in euro cu mentiunea "TVA cu Drept de Deducere", trebuie sa intocmesc si factura in Ron?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 00:17, 22 Februarie 2011
Nu prea stiu sa-ti raspund la intrebari ca o persoana de specialitate, stiu doar ca trebuie neaparat sa depui declaratia 390, care se depune si pentru servicii, imediat ce ai incheiat contractul cu societatea din Ungaria. Vezi declaratia aici:
[ link extern ]
Nu cred ca trebuie sa faci si factura in RON, dar cind incasezi banii, in EUR, in registrul de incasari treci suma in lei la cursul de schimb din data la care banii ti-au intrat in banca.

formulare gasesti si aici:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2011
Elena Perianu, Traducator autorizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii intracomunitare - declaratia 390 pfa NicolaeZ NicolaeZ Buna ziua, Am o problema legata de declaratia 390. Speta ar fi urmatoarea: - Sunt PFA inregistrat in scopuri de TVA intracomunitar conform Art.153^1 (1) ... (vezi toată discuția)
Factura avans livrare intracomunitara nicovero nicovero Firma la care lucrez a emis o factura de avans catre o firma din Italia in luna sept. 2009.Mentionez ca a facut si plata la 3 zile, dar livrare efectiva a ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare lyly-ana lyly-ana Buna ziua.Ma confrunt co o situatie mai dificila pt.mine si va rog sa ma ajutati. O societate din Romania incheie un contract de consultanta manageriala cu o ... (vezi toată discuția)