avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale numar tva european
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

numar tva european

recent, am cumparat pe firma, din Belgia, niste componente pentru utilajele .
Am facut plata facturii online, in avans, dar apoi , mi s-a spus ca trebuie sa platesc tva 21% pentru ca nu am numar de tva european.E normal? Am mai cumparat si din Germania si din China, dar numai fara tva, tva-ul se platea in tara.Mi-au verificat numarul de tva aici: [ link extern ] .
Cel mai recent răspuns: ContSters72658 , utilizator 16:21, 21 Februarie 2011
Da, este corect. Vi s-ar factura - de catre firma din stat UE - fara tva in cazul in care si dvs. sunteti in Romania platitor de tva, ba mai mult, trebuie ca firma romana sa fie inscrisa in ROI - Registrul Operatorilor Intracomunitari.
sunt platitor de tva dar nu sunt in roi, deci probabil ca au dreptate.multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe import china calin andrei calin andrei Buna ziua, Doresc sa achizitionez 2 utilaje din China pe care sa le utilizez in procesul de productie (un CNC si o masina de infoliat).Care sint toate taxele ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna tva intracomunitar? mihaela_simi mihaela_simi Intentionez sa imi deschid un magazin online prin care voi vinde produse achizitionate din UE. Am inteles ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)