avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

A fost formulata o somatie de plata impotriva mea.Am cerut esalonarea, dar s-a respins, fiind obligat la plata.
Intrebarea mea este daca in cadrul cererii in anulare mai pot invoca faptul ca, creanta nu este certa deoarece nu datorez suma respectiva ci doar o parte.Sau acest lucru il puteam invoca doar in fond?
Daca nu, atunci pot invoca in cadrul contestatiei la executare?
Sau ce sfaturi imi dati?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 00:04, 24 Februarie 2011
anasm a scris:

Intrebarea mea este daca in cadrul cererii in anulare mai pot invoca faptul ca, creanta nu este certa deoarece nu datorez suma respectiva ci doar o parte.

Da.

anasm a scris:

Daca nu, atunci pot invoca in cadrul contestatiei la executare?

Ordonanta nr. 5/2001 privind procedura somatiei de plata:

Art. 10. - (1) Cel interesat poate face contestatie la executare, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.
(2) Prin contestatia la executare debitorul poate invoca aparari de fond impotriva titlului executoriu, cu exceptia cazului in care a formulat, potrivit art. 8, cerere in anulare impotriva ordonantei de admitere a cererii creditorului.
Puteti invoca faptul ca aceasta creanta nu este certa si in cererea in anulare.
in cazul in care puteti dovedi macar unul din urmatoarele aspecte:
-creanta nu este certa
-nu este exigibila
-nu este lichida
sansele sunt ff mari sa anulati somatia.TOTUL depinde de ce probe aveti(probe care trebuie sa fie certe,veridice,sa demonstreze prin ele insusi forta probatorie a celor invocate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar finalizat poate fi redeschis? leusan leusan Este vorba o somatie de plata pentru un debitor prin care s-a dat o hotarare ,s-a admis hotararea,debitorul atunci era decedat,la dat chemarii in judecata si ... (vezi toată discuția)
Procedura somatiei de plata vasile2013 vasile2013 In cazul procedurii de somatie de plata, art.1013 si urm. Cod proc civila, in cazul in care creanta nu este certa si daca nu a fost insusita prin semnatura de ... (vezi toată discuția)
Proba in somatia de plata Ariadna Gorea Ariadna Gorea Intr-o actiune avand ca obiect somatie de plata poate fi folosit ca mijloc de proba si materialul dintr-un dosar penal care s-a solutionat la parchet. ... (vezi toată discuția)