avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am nevoie de un sfat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am nevoie de un sfat

am primit un telefon de la o firma de recuperare.ma anunta ca la firma la care am lucrat in urma cu doi ani ca agent de vanzari sunt niste facturi fara stampila de la clienti si acestia nu le recunosc.mi le imputa mie firma acum si ma ameninta ca ma da in judecata.ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: mihaigeo , utilizator 16:52, 21 Februarie 2011
in primul rand firma nu vi le poate imputa, adica nu va poate executa direct. In cel mai rau caz, daca firma considera ca dumneavoastra purtati responsabilitatea pentru eventualul prejudiciu adus, firma va poate actiona in judecata pentru acoperirea prejudiciului. Nu cedati presiunilor firmei de recuperari creante care va suna, parerea mea este ca daca ar fi avut probe care sa releve culpa dumneavoastrra in producerea acelui prejudiciu, ar fi actionat mai ferm (cerere de chemare in judecata). Sunt multe situatiile in care oameni care dealtfel nu ar putea fi actionati in judecata sau executati in pentru diverse cauze (prescriptie, lipsa probe, etc), dar care sunt efectiv haituiti de astfel de societati de recuperare care mizeaza pe o presiune psihica gen "picatura chinezeasca". Cei mai slabi de inger cedeaza, dar sunt si unii care rezista presiunii exercitate. Sfatul meu este ca atitudinea dvs sa fie una calma, replicandu-le : "Daca exista probe pentru culpa mea, astept citatia. Daca nu, nu ma mai sunati."

Asteptati-va totusi sa sune la locul de munca, la vecini, la sotie, la locul ei de munca, parinti, copii, etc, sunt exasperant de insistenti.
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Av. Emil-Mihail Tatu, Avocat
va multumesc pentru raspuns.exact asta le am spus celor de la firma de recuperare.astept citatia si ma tot ameninta cu un proces penal daca nu incep sa achit din suma respectiva adica facturi respective.e posibil asa ceva?proces penal!!!
Nu vad care ar fi infractiunea, dar accesul este liber la justitie si hartia suporta orice.
pai au zis ca din moment ce am semnat eu facturile catre clientii respectivi si ei nu le recunosc ca nu sunt stampilate de ei mi le imputa mie.asta am inteles din ce mi au transmis cei de la firma respectiva de recuperare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am vreo sansa de a castiga in instanta ? ContSters450362 ContSters450362 Sunt data in tribunal de o luna,de catre o firma de recuperare a companiei Orange , care imi cer despagubiri de 4500 lei pt incetarea si neplata contractului ... (vezi toată discuția)
Datoriii la o firma de distributie aur_mih01@yahoo.com aur_mih01@yahoo.com acum un an si jumatate miam dat demisia de la o firma de distributye,iar acum ma tot suna responsabilul cu juridicul ca ar fi ramas niste facturi fara stampila ... (vezi toată discuția)
Mi-au retinut salariul pentru facturile neincasate. este legal? somial somial Buna ziua. Lucrez la o firma de distributie ca agent de vanzari. La angajare am semnat o procedura interna de imputare a facuturilor neincasate cu un termen ... (vezi toată discuția)