in primul rand firma nu vi le poate imputa, adica nu va poate executa direct. In cel mai rau caz, daca firma considera ca dumneavoastra purtati responsabilitatea pentru eventualul prejudiciu adus, firma va poate actiona in judecata pentru acoperirea prejudiciului. Nu cedati presiunilor firmei de recuperari creante care va suna, parerea mea este ca daca ar fi avut probe care sa releve culpa dumneavoastrra in producerea acelui prejudiciu, ar fi actionat mai ferm (cerere de chemare in judecata). Sunt multe situatiile in care oameni care dealtfel nu ar putea fi actionati in judecata sau executati in pentru diverse cauze (prescriptie, lipsa probe, etc), dar care sunt efectiv haituiti de astfel de societati de recuperare care mizeaza pe o presiune psihica gen "picatura chinezeasca". Cei mai slabi de inger cedeaza, dar sunt si unii care rezista presiunii exercitate. Sfatul meu este ca atitudinea dvs sa fie una calma, replicandu-le : "Daca exista probe pentru culpa mea, astept citatia. Daca nu, nu ma mai sunati."
Asteptati-va totusi sa sune la locul de munca, la vecini, la sotie, la locul ei de munca, parinti, copii, etc, sunt exasperant de insistenti.