avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi-au retinut salariul pentru facturile neincasate. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi-au retinut salariul pentru facturile neincasate. Este legal?

Buna ziua.
Lucrez la o firma de distributie ca agent de vanzari. La angajare am semnat o procedura interna de imputare a facuturilor neincasate cu un termen ce depaseste 45 de zile de la data facturarii. Citat din procedura: ” In fiecare luna in data de 8 se centralizeaza de catre Director Vanzari in vederea imputarii facturile neincasate cu un termen ce depaseste 45 zile de la data emiterii...................... Firma nu doreste sa faca imputari pentru aceste facturi, ci firma doreste sa responsabilizeze corespunzator toti angajatii in legatura cu modul de incasare a facturiilor cu un termen de incasare , dupa cum urmeaza:
- agentul de vanzari este responsabil pentru orice comanda de marfa emisa in palm sau scriptic pentru un client si pentru termenul de incasare( maxim 21 de zile conform politicii comerciale), adica daca aceea factura nu s-a incasat in maxim 45 de zile i se va imputa valoarea ramasa neincasata”.
Este legal sa mi se impute valoarea facturiilor neincasate? Precizez faptul ca am facturi neincasate si la firme falimentate.
Multumesc
daca ati semnat in cunostinta de cauza un astfel de document acest lucru va facut responsabil si in concluzie se merge pe semnatura dv.si in acest caz, da, este legal...;)
daca aveti contract de munca aveti ceva sanse sa fie declarata nula acesta prevedere.Consultati un avocat.
Ai citat dintr-o procedura care este ilegala. Inteleg ca nu ti s-a imputat nimic ci doar intrebi daca este legala o astfel de procedura.
Am lucrat in firma de distributie si patronii au dorit sa includa astfel de proceduri in fisele de post ale agentilor.Nu s-au inclus astfel de proceduri dar s-au prevazut alte masuri care sa conduca la o colectare mai buna a creantelor(bonusuri, premii, etc)
Legat de raspunderea patrimoniala a angajatilor vezi art. 270 -275 si 281-283 din Codul muncii.
Pentru a raspunde patrimonial trebuie sa existe un titlu, care se obtine in urma unei judecati.
am contract de munca . In luna decembrie mi au imputat din salar o factura de 300 lei . mi au dat chitantele sa imi recuperez singur banii.am luat chitantele pentru ca firma mai exista dar nu reusesc sa mai recuperez banii. dar acum am facturi la o firma care a falimentat si in loc de salar vor sa imi dea chitantele. pot sa imi impute facturii si in acest caz? ce sa fac?
desi ati postat de doua ori tot nu se intelege nimec.ce faliment? ce chitante?

Alte discuții în legătură

Restituirea garantiei iulian_ iulian_ Buna ziua, numele meu este Iulian si am lucrat la o firma de distributie cu functia de Agent vanzari. La angajare mi s-a solicitat depunerea unei garantii ... (vezi toată discuția)
Raspunderea salariatilor anonim anonim Am o firma de distributie, iar agentii mei, angajati, emit facturi pe un anumit termen. Am avut probleme fiindca unul a plecat si a lasat in urma facturi ... (vezi toată discuția)
Raspunderea in contractul de munca juann juann Lucrez la firma X ca reprezentant vanzari. Am fost rechemat de directorul acestei firme sa lucrez (dupa o pauza de 1 an),motivat de calitatea activitatii mele ... (vezi toată discuția)