Buna ziua am si eu o intrebare.
Mam casatorit in iunie-2009,in luna octombrie mam mutat inapoi la parinti mei,pentruca nu ma intelegeam cu soacra mea,sotul a plecat sa lucreze in alta localitate,de atunci caznicia noastra a inceput sa mearga foarte prost,iar de cateva luni sotul nu mai lucreaza si sa intors sa locuiasca la parinti lui.Avem un copil de 1 si 3 luni,si nu vrea nici in ruptul capului sa vina sa locuiasca cu noi,zice mereu ca nu ii suporta pe parinti mei,eu nu pot sa ma intorc acolo pentru ca daca mas duce nu as avea posibilitatea sa imi cresc copilul,pentru ca munceste doar socrul meu si intretine 2 copii sub 2 ani plus 3 adulti,adik in total sunt 4 adulti si 2 copii,cu in singur salariu.Eu vreau sa bag divort dar as vrea ca copilul sa fie trecut pe numele meu ce as putea face
Puteți să vă adresați instanței cu o cerere de desfacere a căsătoriei, prin care să solicitați totodată și încredințarea minorului către dumneavoastră, spre creștere și educare, precum și obligarea soțului dumneavoastră la plata unei pensii de întreținere în favoarea minorului, până la terminarea studiilor de către acesta.
Din câte observ, filiația copilului a fost stabilită prin căsătorie, respectiv s-a născut după ce v-ați căsătorit, prin urmare nu îl puteți trece pe numele dumneavoastră, decât prin promovarea unei acțiuni în tăgada paternității. Dacă soțul dumneavoastră este tatăl copilului, în mod cert nu are sens să inițiați acest demers juridic, foarte costisitor de altfel (onorariu avocațial, test ADN etc.).
Vă recomand totuși ca, prin cererea de desfacere a căsătoriei să solicitați și păstrarea numelui dobândit prin căsătorie (dacă ați luat numele soțului), pentru a putea avea același nume cu copilul.
Da copilul este nascut la dupa ce neam casatorit,in decembrie 2009.dar nu pot sa cred ca nu vrea sa vina sa locuiasca cu noi,Nici macar nu suna sa se intereseze de el,spune mereu ca nu are cu ce sa sune,ceva este la mijloc.As putea sa fac o plangere de abandon de familie,in plus el este cercetat de politie sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de arme neletale,Deoarece face parte din clanul Beinur Nureidin,ce ma sfatuiti sa fac ,intai sa fac o plangere pentru abandon de familie si apoi sa fac cerere pentru divort?
Divort rapid
stoicamike
sunt casatorita de 5 ani si am un copil de 1 an. As vrea sa stiu in cat timp as putea divorta (cat mai repede de preferinta) in ce modalitate si cat ar ... (vezi toată discuția)