avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE IMOBIL CU PARTICIPARE IN ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE IMOBIL CU PARTICIPARE IN PROCENTE

Buna ziua,
Sunt casatorita si de curand am achizitionat un apartament. Din valoarea apartamentului 80% (adica 30.000 euro) sunt bani proveniti dintr-o mostenire pe care mama mi-o da in momentul semnarii contractului de vanzare cumparare al casei, cu conditia sa mentionam aceasta suma(sau procent ca fiind mostenire). Restul banilor sunt ai mei si ai sotului meu.
DDaca noi declaram la notar val. apartament 30.000 euro, se poate face contractul cu aceasta valoare si sa mentionam doar ca eu (sotia) particip cu 80%(fara a mentiona val exacta) din valoare ca fiind mostenire, restul de 20% fiind al ambilor soti.
Mentionez ca si eu si sotul vom semna contractul, iar aceasta masura se doreste de catre donator a fi luata pentru a-mi proteja partea respectiva in cazul unui eventual ulterior divort.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAMARIA , utilizator 15:36, 21 Februarie 2011
Din datele expuse, rezulta un pret total al apartamentului 37.500 euro.
Dvs. aveti o contributie proprie de 30.000 euro, adica 80%.
Daca treceti valoarea totala 30.000 euro, si acceptati in declaratie ca ati contribuit cu 80% din acestia, la un eventual partaj veti avea dreptul la 24.000 euro, adica veti pierde 6.000 euro.
Oricum, notarul are si el calculele lui, in functie de datele din cadastru, si nu cred ca va lua in considerare la calcularea taxelor, pretul declarat de dvs.
Am inteles. Va multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare imobil cu participare in procente DAMARIA DAMARIA Buna ziua, Sunt casatorita si de curand am achizitionat un apartament. Din valoarea apartamentului 80% (adica 30.000 euro) sunt bani proveniti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament succesiune casandra74 casandra74 Buna ziua, cum se evalueaza un apartament care intra in masa succesorala? Cum pot fi despagubiti parintii si fratele atunci cand in masa succesorala ... (vezi toată discuția)