avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comercializare flori producator
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comercializare flori producator

Buna ziua
Am nevoie de un raspuns avizat si va rog sa ma ajutati:
cineva porneste o "afacere" legata de cultivarea florilor (impropriu spus afacere deoarece nu se inregistreaza nici ca PFA nici ca SRL). Este vorba de ceva sezonier: practic, acasa, intr-un spatiu amenajat in curtea proprietate personala se apuca sa cultive flori (de la insamantare pana la pusul lor ghivece). Intrebarea mea este: in ce conditii poate comercializa florile?
Pot fi vandute in florarii sau in marile centre comerciale pe baza unui borderou de achizitii sau nu se poate, avand in vedere ca persoana care le produce nu este nici PFA si nici nu are SRL? Trebuie scos neaparat certificat de producator chiar daca activitatea este sezoniera? Sau care ar fi metodele prin care se pot comercializa florile, legal vorbind, si care sunt taxele si impozitele pe care un asemenea producator le plateste statului? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: actb , utilizator 15:31, 21 Februarie 2011
Printre variantele enumerate de Dvs. se afla si cea mai populara si totodata cea mai simpla: detinerea unui certificat de producator.
Multumesc mult de tot pentru raspuns. Si totusi, de la primarie i s-a comunicat ca nu i se poate elibera certificat de producator daca nu este inregistrat ca PFA sau SRL. Unde este adevarul?
Adevarul este la primarie.
Activitatea fiind una comerciala, persoana respectiva are calitatea de comerciant si este obligata sa se inregistreze la Registrul Comertului conform Legii 26/1990.

Venitul net din activitatea de cultivare şi valorificare a florilor, se stabileste pe baza de norme de venit elaborate de direcţiile teritoriale de specialitate ale Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale si aprobate de direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice.
Avand in vedere ca activitatea este sezoniera, norma de venit se corectează astfel încât să reflecte perioada de an calendaristic pe parcursul căreia se desfăşoară activitatea.
Daca se înregistrează o pierdere datorată calamităţilor naturale, norma de venit aferentă activităţii se reduce, astfel încât să reflecte această pierdere.
Se poate opta pentru determinarea venitului net din acea activitate, pe baza datelor din contabilitatea în partidă simplă.
Impozitul se calculează prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului net, determinat pe bază de norme de venit, cât şi în sistem real (contabilitatea in partida simpla).
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comercializare flori ornamentale LRVP LRVP Buna ziua! Am nevoie de un raspuns avizat si va rog sa ma ajutati: Un producator avand o suprafata de teren mica (curtea prorpie) pe care cultiva flori ... (vezi toată discuția)
Plãtitor de tva Ovidiu Buduruþã Ovidiu Buduruþã Sunt producător agricol individual, care conform art. 5 din Codul Comercial, nu săvârşesc fapte de comerţ, din care rezultă că nu am calitatea de ... (vezi toată discuția)
Trecerea la impozitare cu norma fixa de venit Hetzer Hetzer In ce conditii legale se poate trece un PFA de la impozitarea pe contabilitate in sistem real la impozitarea pe norma fixa de venit? Se pare ca angajatii de ... (vezi toată discuția)