avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... re ....cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

re ....cheltuieli de judecata

cum pot plati aceste cheltuieli,sunt conditionata in un anumit timp si toata suma odata????
am inteles ca poate lua legatura cu un executor,daca refuz sa platesc,pentru a imi propri o cota parte din salar
or,eu nu intentionez asta,ii voi pune prin mandat postal pe luna o suma,cat pot.
e legal???? ma poate obliga in alt mod?????
merci mult anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 21 Februarie 2011
Pai ii puteti achita esalonat, doar daca aveti acordul lui, daca nu il aveti, poate merge la executor pentru a demara executare silita, cu scopul de a va popri din salariu.
chiar daca incep plata,cate cat imi permit????
deci nu e vorba de rea vointa
Stiu ca nu este rea-vointa, dar acestea sunt dispozitiile legale si de data aceasta le poate folosi ptr a va sicana.
intradevar, cel care cade in pretentii(pierde procesul,cu alte cuvinte), este obligat sa suporte spezele judecatii, in cuantumul stabilit de instanta.
modalitatea de plata(in cazul in care nu s-a cerut o esalonare),ramane practic la latitudinea creditorului.
acesta nu va putea sa faca nici un demers atat timp cat nu are hotararea instantei in original si sa o investeasca cu formula executorie(cu cateva exceptii).
abia pe urma se poate adresa unui executor, solicitand recuperarea debitului prin oricare din forme(poprire salar,vindere de bunuri,poprire conturi,etc).
ar fi bine sa luati legatura cu creditorul si sa ajungeti la o intelegere.astfel,ati evita cheltuielile de executare care nu sunt de neglijat
succes
iuliagorbanescu a scris:

chiar daca incep plata,cate cat imi permit????
deci nu e vorba de rea vointa

Incercati sa luati legatura cu creditorul si sa-i explicati situatia poate va intelege si reusiti sa faceti un act prin care sa se esalonezeplata ... daca va pune poprire pe salariu, mai mult de 1/3 din salariul net nu va poate opri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru cota parte succesiune nicola6 nicola6 Am facut un partaj succesoral intre mine-sotul supravietuitor si surorile sotiei. Mi s-a comunicat ca am de platit celor 2 cate 15000 lei. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Executare silita pt cheluielile de judecata in proces cu banca IanisCump IanisCump Buna ziua! Am avut un proces cu banca, pe care l-am pierdut, trebuie sa achit cheltuielile de judecata 10.500 lei. Am primit notificare de la banca sa achit ... (vezi toată discuția)
Executare silita de catre pers. civila Dyablo2408 Dyablo2408 Buna Ziua, In urma cu un an mai exact in ianuarie 2010 am fost data in judecata de catre un vecin deoarece l-am inundat. Procesul a fost castigat de el in ... (vezi toată discuția)