Buna Ziua,
In urma cu un an mai exact in ianuarie 2010 am fost data in judecata de catre un vecin deoarece l-am inundat. Procesul a fost castigat de el in urma sentintei ramanand sa-i dau despagubiri in valoare de aproximativ 2000 euro.
Eu nu am acesti bani si nici nu am avut, drept pentru care vecinul s-a dus la executor.
Am fost si eu la executorul respectiv si am lasat o hartie prin care-i explicam situatia si ceream sa mi se puna poprire pe salariu. (mentionez ca salariul este minim pe economie). Saptamana trecuta, am gasit o alta hartie de la executor prin care mi se cerea sa-i achit vecinului in 15 zile toata suma, in caz contrar mi se va scoate apartamentul la licitatie.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face ceva pt a nu-mi pierde apartamentul avand in vedere ca nu am de unde da atatia bani odata.
Multumesc.
in cazul in care exista o hotarare care a fost investita cu formula executorie, creditorul se poate legal la un executor judecatoresc.
de asemenea, modul de executare a creantei este la latitudinea si decizia creditorului;executorul judecatoresc este obligat sa respecte solicitarile si modul de excutare pe care le-a impus creditorul.Astfel, executorul judecatoresc NU poate decide singur modalitatea-daca evcinul dvs nnju a fost de acord cu plata esalonata si poprirea pe salariu,executorul judecatoresc are obligatia de nu a solicita imediat executarea prin vanzarea imobilului;ar trebui sa scoata la licitatie eventuale bunuri mobile(masina,bijuterii,etc) care ar putea sa indestuleze creanta.
in orice caz,trebuie sa ajungeti la o ointelegere cu vecinul;altfel,sunteti in rizico-pericolul sa va fie executat chiar apartamentul ;
atentie!! veti suporta astfel si cheltuielile de executare care sunt destul de piperate
Si nu pot face nici o contestatie sau ceva? macar sa trag de timp cumva si-n cel mai rau caz sa-l vand eu si sa-mi achit datoria.
P.S. Cu vecinul nu ma pot intelege am incercat asta inainte sa avem procesul.
puteti face o contestatie la executare;dar exista un mare incovenient;ca sa poata fi intrerupta executarea, trebuie sa depuneti o cautiune in cuantum de 10% din valoarea debitului.si chiar cu toate acestea,instanta poate sa decida continuarea executarii....
desigur, executorul judecatoresc poate sa va acorde dvs privilegiul sa va vindeti singur apartamentul,intr-un termen de timp rezonabil.ar fi indicat sa mergeti la executor cu un avocat si sa gaseasca o modalitate convenabila(exista mai multe variante ce pot fi abordate)
Executare silita
hosumaria
Am primit instintare de executare silita si o incheiere la Oficiul de Cadastru. Intrebarea mea este daca aceasta poate fi contestata si daca este correct ca ... (vezi toată discuția)