avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita de catre pers. civila
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita de catre pers. civila

Buna Ziua,
In urma cu un an mai exact in ianuarie 2010 am fost data in judecata de catre un vecin deoarece l-am inundat. Procesul a fost castigat de el in urma sentintei ramanand sa-i dau despagubiri in valoare de aproximativ 2000 euro.
Eu nu am acesti bani si nici nu am avut, drept pentru care vecinul s-a dus la executor.
Am fost si eu la executorul respectiv si am lasat o hartie prin care-i explicam situatia si ceream sa mi se puna poprire pe salariu. (mentionez ca salariul este minim pe economie). Saptamana trecuta, am gasit o alta hartie de la executor prin care mi se cerea sa-i achit vecinului in 15 zile toata suma, in caz contrar mi se va scoate apartamentul la licitatie.
Va rog sa-mi spuneti daca pot face ceva pt a nu-mi pierde apartamentul avand in vedere ca nu am de unde da atatia bani odata.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 19:24, 21 Februarie 2011
in cazul in care exista o hotarare care a fost investita cu formula executorie, creditorul se poate legal la un executor judecatoresc.
de asemenea, modul de executare a creantei este la latitudinea si decizia creditorului;executorul judecatoresc este obligat sa respecte solicitarile si modul de excutare pe care le-a impus creditorul.Astfel, executorul judecatoresc NU poate decide singur modalitatea-daca evcinul dvs nnju a fost de acord cu plata esalonata si poprirea pe salariu,executorul judecatoresc are obligatia de nu a solicita imediat executarea prin vanzarea imobilului;ar trebui sa scoata la licitatie eventuale bunuri mobile(masina,bijuterii,etc) care ar putea sa indestuleze creanta.
in orice caz,trebuie sa ajungeti la o ointelegere cu vecinul;altfel,sunteti in rizico-pericolul sa va fie executat chiar apartamentul ;
atentie!! veti suporta astfel si cheltuielile de executare care sunt destul de piperate
Si nu pot face nici o contestatie sau ceva? macar sa trag de timp cumva si-n cel mai rau caz sa-l vand eu si sa-mi achit datoria.
P.S. Cu vecinul nu ma pot intelege am incercat asta inainte sa avem procesul.
puteti face o contestatie la executare;dar exista un mare incovenient;ca sa poata fi intrerupta executarea, trebuie sa depuneti o cautiune in cuantum de 10% din valoarea debitului.si chiar cu toate acestea,instanta poate sa decida continuarea executarii....
desigur, executorul judecatoresc poate sa va acorde dvs privilegiul sa va vindeti singur apartamentul,intr-un termen de timp rezonabil.ar fi indicat sa mergeti la executor cu un avocat si sa gaseasca o modalitate convenabila(exista mai multe variante ce pot fi abordate)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu girant Parisien Parisien Buna ziua!Sunt girant la un credit luat de sotia mea,in prezent suntem divortati,iar din cauza neplatii creditului mi sa facut poprire pe salariu doar mie din ... (vezi toată discuția)
Executare silita hosumaria hosumaria Am primit instintare de executare silita si o incheiere la Oficiul de Cadastru. Intrebarea mea este daca aceasta poate fi contestata si daca este correct ca ... (vezi toată discuția)
Suspenda dosarul civil dosarul penal? Liliana_30 Liliana_30 Buna ziua. M-am trezit in urmatoarea situatie. Cineva este cercetat de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata (a folosit adeverinte false de ... (vezi toată discuția)