avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Suspenda dosarul civil dosarul penal?
Discuție deschisă în Executare silită

Suspenda dosarul civil dosarul penal?

Buna ziua.
M-am trezit in urmatoarea situatie. Cineva este cercetat de fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata (a folosit adeverinte false de venit pentru a obtine credite la CAR-uri). Persoana respectiva se ocupa si de asigurari de viata, astfel a reusit sa obtina copia mea de buletin si a mai multor persoane. Astfel, m-am trezit girant intr-un credit al dansei fara sa stiu absolut nimic.
Domnei i s-a pus in miscare actiunea penala, deci este cercetata. In acelasi timp, normal ca nu si-a platit creditul si dosarul ei a fost trimis catre un executor judecatoresc. Executorul a trimis la mine la munca si m-am trezit cu poprire pe salariu!!!!!!!! Am facut contestatie la executare insa mi s-a cerut sa depun o cautine de 1.000 lei, suma de care bineinteles ca nu dispun.
Nu exista o alta posibilitate de a obtine suspendarea fara sa depun aceasta cautinune? Asta pentru ca sa nu mi se mai retina din salariu!!! Mentionez ca in contestatia la excutare depusa la Judecatorie am specificat clar faptul ca exista un dosar penal. Asta in ideea in care mi s-a tot spus ca un penal suspenda civilul. Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Liliana_30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 14:57, 14 Decembrie 2011
ati solicitat suspendarea executarii in baza art 403 cpc care prevede in mod obligatoriu cautiune. personal, am incercat si eu scutirea de cautiune bazindu-ma pe jurisprudenta CEDO in domeniu insa sansele de reusita au fost 50% - am reusit in 3 din 6 incercari :)
Daca se poate sa-mi dati cateva detalii despre ce inseamna mai exact Jurisprudenta CEDO?
Si vroiam sa va intreb cum poate institutia mea angajatoare sa-mi retina din salariu atata vreme cat si ei ca institurtie stiu clar ca nu au eliberat adeverinta in baza careia mi se retine din salariu. Juristul instituite mele nu ma poate ajuta in acest sens? Adica sa spuna ca nu pot retine din moment ce nu este emisa de ei? Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 14 Decembrie 2011
Liliana_30, utilizator
nu, sunt obligati sa respecte indicatiile executorului sub sanctiunea validarii popririi ceea ce ii va pune pe ei in pozitia de debitor. singura cale de a critica procedura de executare este contestatia la executare, care poate inceputa si de catre tertul poprit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cheltuieli de judecata judiciare la stat si persoane vatamate mateianu mateianu prin sentinta penala definiva trebuie sa platesc cheltuieli de judecata la stat in suma de2400 lei si cheltuieli de judecata la parti vatamate in suma ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare silita gigisindile gigisindile In 2006 și 2007 am luat 2 credite de la Piraeus Bank pe care nu le-am putut plăti. Am fost dat pe mana unui executor judecătoresc. Executorul nu a făcut ... (vezi toată discuția)
Lamuriri suspendare executare silita si recuperare sume platite leus leus va rog un raspuns in urmatoarea situatie: Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din ... (vezi toată discuția)