va rog un raspuns in urmatoarea situatie:
Am avut o executare silita de la o societate de recuperare , pentru suma de 4050 lei, pentru un titlu executoriu din 2003(contract scadent 2006)pt. care intervenise termenul de prescriptie de cca 9 ani. Mi s-a retinut 1050 lei pina acum ,din contul bancar de salariu.
Am introdus contestatie la executare,am depus inscrisuri ca este achitat am invocat prescriptia .
Am obtinut acum 3 zile( pe 24 nov.) suspendarea provizorie a executarii ,, pina la solutionarea capatului de cerere privind suspendarea din cadrul contestatiei la executare"
soltuia este data conf art 719 Cod proc civila,fara cale de atac,
Pentru contestatia la executare nu s-a fixat inca termen.
Astazi am primit de la executor incheiere de incetare a executarii, ceruta de ,,creditor", incetare solicitata pe 25 nov. adica a doua zi de la propuntarea suspendarii provizorii.
ncheierea este data cu termen de contestatie in 5 zile de la comunicare
Cum trebuie sa procedez ca sa imi pot recupera suma care mi-a fost poprita pina acum.??
Dar ,intre timp am sunat la ei si mi-au comunicat ca aceasta suma a fost retinuta in contul executorului pentru cheltuieli de executare,
Fapt confirmat si de catre executor,care ,,face pe nevinovatul".ca nu el trebuie sa imi dea banii!!!! Desi a confirmat ca banii sunt in contul sau.
mai mult eu am depus si o cautiune de 402 lei ,cum fac sa o recuperez si pe aceasta?
Executorul are dreptul să își ia banii, el și-a făcut treaba. Doar că acele cheltuieli de executare trebuie suportate de creditor. Pentru asta va trebui să solicitați întoarcerea executării, după ce va fi admisă contestația.
Cauțiunea se va elibera după soluționarea contestației, în urma unei cereri făcute la Judecătorie. Dacă veți câștiga în contestație, tot Judecătoria vă restituie și taxa de timbru.