avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... muzica tare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

muzica tare

sotiei mele ii place sa dea muzica tare, dar imi cam vin vecinii la usa. exista un interval orar in care pot da muzica mai tare?
Cel mai recent răspuns: vivisb , utilizator 19:51, 25 Februarie 2011
stimabile, bunul simt inseamna sa respecti un program de liniste nu sa te muti la manastire, daca de 2 ori pe luna am chef sa ascult muzica tare voi asculta.Oricum ma voi duce maine sa consult un avocat, pentru ca aici , cu mici exceptii nu am parte decat de morala de 2 lei de la oameni care habar nu au sa traiasca.Am inteles, traim in comunitate, dar muzica sau dansul fac parte din natura umana si sunt manifestari omenesti ce nu au legatura cu bunul simt.Sincer am fost revoltat o secunda cand mi-ati spus ca sunt lipsit de bun simt, dar apoi am simtit mila fata de un om capabil de asa .Vreau sa ascult muzica tare si voi asculta indiferent ca iau sau nu amenda.Si da, voi contesta amenda in instanta, nu personal,am avocat, am judecator in familie, la curtea de apel, dar mi-e oarecum rusine sa-i deranjez cu asa copilarii, aici speram sa primesc niste raspunsuri clare sub aparenta anonimitate.De obicei apelez la acest forum nu la cunostinte, si in plus, e greu sa iau amenda de la politie, si incel mai rau caz imi si permit sa o platesc.Ideea e ca imobilul in care locuiesc l=am cumparat curand, si cativa vecini tot inceraca sa-mi demostreze cine-i seful, au o competitie in mintea lor bolnava.Mai mult, dupa ce a venit la mine la usa si a reclamat volumul muzicii am oprit-o, dar apoi au chemat si politia.
- morala de 2 lei zici?
- anonimat zici? - uite eu nu sunt anonim de fel, cam care ar fi problema in cazul acesta daca efectiv am crezut ca chiar vrei sa stii parerea noastra ref. la topic-ul propus?
- noi nu stim sa traim... esti tare frate, daca a asculta muzica tare in casa (oricum sa nu-mi vorbesti ca asculti muzica de calitatea la bloc intre peretii astia din beton ; nu zic, muzica o fi ea de calitate, dar in acest loc daca ridici un pic volumul iese o varza adevarata, indiferent ce instalatii ai pe-acolo) si a dansa (banuiesc ca in aceeasi locatie) inseamna a sti sa traiesti, atunci sa stii ca ai limitari considerabile despre lume si viata si ma abtin sa comentez;
- si daca tot incalci legea de ce ar fi asa de greu sa iei amenda de la politie?
- aaaaa avem judecatori in familie, chiar tocmai la curtea de apel, halal de tine frate, oricum, faci f. bine ca nu te duci la el cu asemenea "copilarii";
- poate ne demonstrezi ca poti face dovada si a altor calitati nu prostii dintr-astea de 2 lei; muzica de calitate si tare, in conditii de apartament o poti asculta numai cu instalatii de buna calitate, la casti - de buna seama de buna calitate, altfel servesti un drink, doua si pui muzica tare ca orice derbedeu si ce ai rezolvat? nici muzica nu asculti ca lumea (desi atunci zici altceva) si-ti ridici si vecinii in cap;
- cu sau fara competitie, acestia iti sunt vecinii, se pare ca nu ai facut o alegere prea buna... dar se dau ei pe brazda!

Tinere,daca eu sunt trista,nu stiu sa traiesc este gresala mea.
Prefer aceasta gresala decat sa-mi deranjez vecinii cu muzica ”tare.Sunt o
sumedenie de motive care sustin acest mod de comportare in comunitate,societate.
Daca legiuitorul s-a gandit sa dea o lege pentru ca apelarea la bunul simt,educatie
nu este deajuns cred ca trebuie sa tinem cont de aceasta.
Aratand ”cotul”sau uite asa vreau sa fac nu este o solutie!!
@vallentin24
Am inteles, traim in comunitate, dar muzica sau dansul fac parte din natura umana si sunt manifestari omenesti ce nu au legatura cu bunul simt.

Daca in timp ce dati dv muzica tare eu ca locatar cu pereti comuni de deasupra dv sa zicem o dau si eu la fel de tare crezi ca mai auzi doar muzica ta?
Daca ma apuc si mai si sar prin casa ca asa dansez eu crezi ca in 5 ani mori de inima de frica cutremurului?
Daca nu reusiti sa intelegeti ca incalcati drepturile altor oameni, daca va considerati superior si cu dreptul de a hotara in mod absolut si pentru altii, daca solicitati ajutor pentru a incalca in continuare legea, eu sunt sigur ca o sa mai auzim de dumneavoastra, dar nu de bine ! Sa stiti ca granita de la contraventie la infractiune este foarte subtire si foarte multi o pasesc fara sa observe, iar transformarea din contravenient in infractor de drept comun este profunda !

Alte discuții în legătură

Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Ore de liniste petrudaniel petrudaniel Buna ziua! Este adevarat ca nu pot asculta niciodata muzica la sistemul meu de home-audio? Legea mentioneaza ca doar tulburarea prin zgomote se sanctioneaza in ... (vezi toată discuția)
Vreau sa ascult muzica si am un vecin care abia asteapta sa sune la politie ClaudiuAlexandru ClaudiuAlexandru Ce este de facut? In ce interval orar sau in ce conditii pot asculta muzica la un volum mai ridicat, dar sa nu pot lua amenda daca vine un echipaj de politie ... (vezi toată discuția)