Buna ziua,
Am parcurs cu deosebit interes postarile pana la pag.34 si va solicit sprijin in legatura cu
* inexistenta act aditional la cim pentru 2007(in anii precedenti anual se intocmeau acte aditionale)
* neefectuarea instructajului pentru protectia muncii pentru intreg anul 2007
* nefectuarea programelor de formare profesionala, cel putin o data la doi ani (societatea avand peste 50 salariati cu functionare de mai mult de 7 ani)
Intrebare toate aceste motive prezentate mai sus sunt suficiente in vederea demisiei cu art.79-8
1.Act aditional la un contract individual cu durata determinata nu se mai face daca este depasita durata maxima legala de mentinere a contractului pe durata determinata, pentru ca de drept contractul devine pe durata nedeterminata.
2.Sunt intr-adevar nerespectari ale obligatiilor angajatorului, dar e interpretabil. Daca va dati demisia fara preaviz, trebuie sa cuprindeti aceste motive in cererea scrisa. Credeti ca angajatorul nu ar fi de acord cu lichidarea la zi?
Cred , sincer, ca ar mai dori sa se "joace" un pic...
In alta ordine de idei va raman dator daca ma puteti lamuri in ceea ce ce priveste cartea de munca:
- ce se intampla dupa "inchiderea" carnetului de munca?...sediul central se afla in Bucuresti, iar eu...la mai multe sute de km!...
- pot fi "sicanat" in plus pe aceasata tema...daca da, ce ar trebui sa (mai) fac?
Revin la raspunsul Dumneavoastra si va intreb: (de ce) este obligatoriu sa arat in demisie(79/8) ce incalcari ale CIM s-au petrecut?...cu mare atentie am citit CM, inclusiv varianta adnotata/completata...si nu am gasit nimic in sensul celor precizate de Dumneavoastra....(in cazul in care conflictul va escalada ar fi din partea mea o eroare sa ma "descopar"....banuiesc ca stiti ori ati auzit despre "fabricarea" de dovezi ...s.a.m.d.)
In conformitate cu art.79 alin.8 din Codul muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz in situatia in care angajatorul nu-si indeplineste obligatiile asumate prin c.i.m., de exemplu, nu plateste salariul, nu ia masuri pe lnia asigurarii sanatatii ori securitatii in munca, nu creeaza conditiile optime pentru indeplinirea normelor de munca etc.
Salariatul nu este obligat sa-si motiveze demisia (art.79 alin.3), dar manifestarea sa de vointa in acest sens trebuie sa fie clara, precisa, lipsita de echivoc. In cazul dvs, trebuie sa specificati care sunt obligatiile asumate prin c.i.m. pe care angajatorul nu le-a indeplinit.
La incetarea activitatii, carnetul de munca se inmineaza titularului, completat cu toate inscrierile la zi.
Carnetul de muncă se întocmeşte pentru orice angajat cu contract de muncă, în termen de cel mult 30 de zile de la încadrarea în muncă. Acesta este un act personal al titularului şi nu poate fi cedat sau înstrăinat, putând fi reţinut numai de organul de urmărire penală.
In general, la incetarea activitatii el se inmaneaza titularului (persoana pe numele careia este intocmit). el poate fi inmanat si altei persoane care are o procura notariala in acest sens.
Manifestarea dvs de vointa consta in stingerea raporturilor juridice de munca prin demisie.