avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot recupera o suma de bani?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot recupera o suma de bani?

Cum a-si putea recupera o suma de bani pe care i-am iprumutato unui coleg?Mentionez ca nu am facut nici un fel de act notarial , sau chiatnta de mana prin care sa dovedesc ca i-am imprumutat acesti bani, e borba de o suma importanta de bani.A-si vrea sa stiu daca il dau in judecata, am vreo sansa sa recuperez acesti bani?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:05, 21 Februarie 2011
fara inscrisuri, foarte greu; proba cu martori in aceasta speta este admisibila numai daca dovediti ca datorita relatiilor extrem de apropiate nu ati considerat necesar sa intocmiti un inscris; dar consultati totusi un avocat, exista si o alta solutie pe care nu o pot eu aici detalia.
Am patit asa ceva. Legal nu ai cum sa demonstrezi nimic. Norocul meu a fost ca detineam niste materiale compromitatoare despre acea tipa, si cu "promisiunea" ca in schimbul sumei pierdute ma voi distra facand-o de rusine la munca si in bloc, in 2 ore mi-am vazut banii. A fost norocul meu si atat, acum nu stiu cum poti proceda. :stunned:
Parerea mea: eu as formula o plangere penala pt inselaciune (?!) in speranta ca in fata organelor de cercetare penala rau-platnicul se va intimida si va marturisi fapta.
Declaratia data in fata organelor de cercetare penala o veti folosi in instanta civila pentru restituirea imprumutului. Alaturi de declaratiile unor martori, este posibil sa functioneze.
Intrebare: cum de ati imprumutat o "suma importanta" fara sa va luati o masura de siguranta ?
Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
indian, utilizator
puteti promova o actiune in pretentii in instanta insa sa va asigurati ca aveti doi martori care sa fi fost de fata cand ati dat acea suma de bani respectivei persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bunuri annaysse annaysse Am avut incredere intr-o prietena buna....si ....am rugat-o sa-mi tina aurul la ea...pentru ca fratele meu a crescut si venea cu diverse persoane in casa ...si ... (vezi toată discuția)
Plangere penala- abuz de incredere. adriatica123 adriatica123 Buna ziua, In data de 26.07.2011 am depus o plangere la Postul de politie C(pe raza comunei unde s-a produs infractiunea) din jud. Cluj. Plangerea a fost ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani. inselaciune! gabriela1978 gabriela1978 Buna ziua! Am facut o plangere penala anul acesta in aug.acuzand o persoana de infractiune de inselaciune.Am imprumutat cu o suma de bani in 2011,cu ... (vezi toată discuția)