Cum a-si putea recupera o suma de bani pe care i-am iprumutato unui coleg?Mentionez ca nu am facut nici un fel de act notarial , sau chiatnta de mana prin care sa dovedesc ca i-am imprumutat acesti bani, e borba de o suma importanta de bani.A-si vrea sa stiu daca il dau in judecata, am vreo sansa sa recuperez acesti bani?Va multumesc!
fara inscrisuri, foarte greu; proba cu martori in aceasta speta este admisibila numai daca dovediti ca datorita relatiilor extrem de apropiate nu ati considerat necesar sa intocmiti un inscris; dar consultati totusi un avocat, exista si o alta solutie pe care nu o pot eu aici detalia.
Am patit asa ceva. Legal nu ai cum sa demonstrezi nimic. Norocul meu a fost ca detineam niste materiale compromitatoare despre acea tipa, si cu "promisiunea" ca in schimbul sumei pierdute ma voi distra facand-o de rusine la munca si in bloc, in 2 ore mi-am vazut banii. A fost norocul meu si atat, acum nu stiu cum poti proceda. :stunned:
Parerea mea: eu as formula o plangere penala pt inselaciune (?!) in speranta ca in fata organelor de cercetare penala rau-platnicul se va intimida si va marturisi fapta.
Declaratia data in fata organelor de cercetare penala o veti folosi in instanta civila pentru restituirea imprumutului. Alaturi de declaratiile unor martori, este posibil sa functioneze.
Intrebare: cum de ati imprumutat o "suma importanta" fara sa va luati o masura de siguranta ?
puteti promova o actiune in pretentii in instanta insa sa va asigurati ca aveti doi martori care sa fi fost de fata cand ati dat acea suma de bani respectivei persoane.
Recuperare bunuri
annaysse
Am avut incredere intr-o prietena buna....si ....am rugat-o sa-mi tina aurul la ea...pentru ca fratele meu a crescut si venea cu diverse persoane in casa ...si ... (vezi toată discuția)