avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... inregistrare pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

inregistrare pfa

Am deschis PFA-ul in inanuarie 2011, cu contabilitate in sistem real. Astazi am fost la financiar si am depus d220 si d070 si am inregistrat registrele. Mi s-a cominicat ca peste doua saptamini sa trec sa ridic certificatul si decizia de impunere. Trebuie sa ma mai duc la sanatate si pensii pt. inregistrare si la ei? Astept decizia de impunere si ma duc dupa ce o ridic? Sau nu mai duc deloc?
Cel mai recent răspuns: iosifnagy , utilizator 21:57, 21 Februarie 2011
La sanatate trebuie sa mergeti cu foaia de impunere dupa ce o primiti de la finante,deoarece in fdunctie de asta o sa va stabileasca cat trebuie sa cotizati(5.5%). La casa de pensii trebuie sa mergeti cat de repede.Aici nu o sa aveti nevoie doar de autorizatie,completati o declaratie individuala de asigurare in care specificati venitul pe care il obtineti lunar.Din acest venit contributia este de 31.3%.(Venitul NU poate fi mai mic de 708 Ron pe luna,deci contributia minima 222Ron/luna) Sper ca v-am lamurit desi dupa parerea mea vestile nu sunt tocmai placute.) Am uitat sa specific ca la pensii este obligatoriu doar daca nu aveti in paralel si CIM pe undeva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)