va rog sa-mi precizati daca am inteles corect (nu m-am mai batut de astfel de situatii)
-am un client pentru care am emis o factura in nov.2009 ; am trimis un extras de cont la care nu mi-a raspuns; in trim IV 2010 ar fii indeplinite conditiile art.22 lit.c din CF ;
-spuneti-mi daca e corect sa constitui la trim IV provizioane si daca la aceasta data sunt deductibile 30% din suma facturata ?b] va multumesc din suflet
Atentie la data scadentei.
Una din conditii este ca aceste creante sa nu fie incasate într-o perioadă ce depăşeşte 270 de zile de la data scadenţei, nu de la data emiterii facturii.
-da, am inteles acest lucru ,este vorba de data scadentei (in cazul meu ,data inscrisa in contract ca scadenta)
-in cazul in care l-am prezentat, toate conditiiile fiind indeplinite cf.art.22/c , sa inteleg ca pot deduce 30% din cheltuielile cu provizioanele la calculul profitului impozabil la trim IV? #-o
multumesc mult
Buna ziua, revin cu o intrebarea la subiectul de mai sus si anume :
am constituit provizioane la 31.12.2010 cf.art.22 lit c (cazul mentionat mai sus) .
In trim I al anului curent societatii pentru care am constituit provizionul mai sus mentionat , i s-a deschis procedura de insolventa .In acest caz ar trebui sa anulez provizionul constituit in anul precedent si sa constitui alt provizion in anul curent conform art.22 lit j ? va multumesc anticipat .
Provizioane
...elena
pot constitui provizioane pentru clienti rau platnici, cu intarzieri de 150 zile , la care am doar somatie de plata si alte corespondente in acest sens?Dar ... (vezi toată discuția)