avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general clienti incerti
Discuție deschisă în Contabilitate în general

clienti incerti

va rog sa-mi precizati daca am inteles corect (nu m-am mai batut de astfel de situatii)

-am un client pentru care am emis o factura in nov.2009 ; am trimis un extras de cont la care nu mi-a raspuns; in trim IV 2010 ar fii indeplinite conditiile art.22 lit.c din CF ;
-spuneti-mi daca e corect sa constitui la trim IV provizioane si daca la aceasta data sunt deductibile 30% din suma facturata ?b] va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: ady28 , utilizator 07:36, 5 Mai 2011
Atentie la data scadentei.
Una din conditii este ca aceste creante sa nu fie incasate într-o perioadă ce depăşeşte 270 de zile de la data scadenţei, nu de la data emiterii facturii.
-da, am inteles acest lucru ,este vorba de data scadentei (in cazul meu ,data inscrisa in contract ca scadenta)
-in cazul in care l-am prezentat, toate conditiiile fiind indeplinite cf.art.22/c , sa inteleg ca pot deduce 30% din cheltuielile cu provizioanele la calculul profitului impozabil la trim IV? #-o
multumesc mult
Daca indepliniti conditiile, puteti sa deduceti provizioanele.
multumesc mult ! :D
Buna ziua, revin cu o intrebarea la subiectul de mai sus si anume :
am constituit provizioane la 31.12.2010 cf.art.22 lit c (cazul mentionat mai sus) .
In trim I al anului curent societatii pentru care am constituit provizionul mai sus mentionat , i s-a deschis procedura de insolventa .In acest caz ar trebui sa anulez provizionul constituit in anul precedent si sa constitui alt provizion in anul curent conform art.22 lit j ? va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti? ioanaep ioanaep se mai pot constitui provizioane pentru clienti incerti daca clientul nostru a intrat in faliment in urma cu 2 ani? dar daca creantele sunt mai vechi de ... (vezi toată discuția)
Provizioane clienti neincasati lilicu lilicu Care este limita maxima deductibila pentru constituirea unui provizion clienti neincasati in cazul in care clientul intra in insolventa si creditorul se ... (vezi toată discuția)
Provizioane ...elena ...elena pot constitui provizioane pentru clienti rau platnici, cu intarzieri de 150 zile , la care am doar somatie de plata si alte corespondente in acest sens?Dar ... (vezi toată discuția)