avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inregistrarea audio-video a unei persoane.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inregistrarea audio-video a unei persoane.

Este ceva lege care sa-mi interzica sa inregistrez conversatia unei persoane sub un format audio-video, cu o camera ascunsa (intr-un pix, stilou,etc) .?
Sau trebuie sa-i aduc la instintare inainte/dupa ca conversatia va fi inregistrata?

Ultima modificare: Luni, 21 Februarie 2011
xuser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:20, 22 Februarie 2011
trebuie sa aveti acceptul persoanei. e ilegala inregistrarea fara a avea acordul persoanei pe care doriti sa o inregistrati .
Aici scrie cu totul altceva:

www.avocatnet.ro/content/for...
Situatia este controversata.
Daca inregistrarea are la baza un scop legitim se poate considera ca fiind facuta fara incalcarea legii...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Situatia este controversata.
Daca inregistrarea are la baza un scop legitim se poate considera ca fiind facuta fara incalcarea legii...

Corect
+ca nu trebuie facute publice.

Adica nu am voie sa le pun pe youtube, dar le pot preda organului de cercetare penala?

Alte discuții în legătură

Filmare cu camera ascunsa intr o banca CORTEX CORTEX Buna ziua. Am speta urmatoare. Fiind angajat al unei banci am fost convocat la cercetare disciplinara. Cercetarea s a facut la etajul unu al bancii, deci pe ... (vezi toată discuția)
Filmată fără acordul meu Alina Pop Alina Pop Buna seara! Tocmai am aflat si am vazut ca fostul meu iubit a postat o filmare cu mine in care intretineam relații sexuale, filmulet facut fara acordul meu, ... (vezi toată discuția)
Camera ascunsa in institutii bancare ContSters351466 ContSters351466 Inregistrarea audio-video(camera ascunsa) de catre o companie in institutii bancare constituie o infractiune? Inregistrarile nu vor fi facute publice, sunt ... (vezi toată discuția)