avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident grav
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident grav

buna...sunt nou venit pe forum si as vrea niste informatii daca se poate.pe 10 aprilie 2008 am produs un accident de circulatie cu daunemateriale(trei masini lovite) si doua persoane ranite usor(le-au dat drumul din spital dupa nici o ora,si m-am impacat cu ele si pe cale maleabila pt orice siguranta)iar cu proprietarii de autoturisme lovite m-am impacat tot asa pe cale maleabila(am suportat toate daunele si m-am achitat de ele).problema e urmatoare:dupa producerea aciidentului am parasit locul accidentului(m-am deplasat la spitalul de urgenta cu un prieten care era si el cu masina pt ca suferisem o plaga la nivelul fruntii actele si cheile masinii lasandu-le de asemenea unui prieten care ramase la locul producerii accidentului)in timp ce ma aflam la spital primind ingrijiri medicale a venit si politia rutiera pt a-mi verifica alcolemia...din pacate mi-a iesit foarte mare si regret asta foarte mult dar acum e prea tarziu...mi-a iesit 0,67 la alcooltest si la sange inca nu stiu dar oricum banuiesc ca-mi va iesi dublu din cate am auzit...sunt sanse sa scap de dosar penal ?poate sa-mi iasa nivelul alcolemiei din sange sub 0.8(am consumat alcool intre orele 14 si 19 c-am 8-9 beri si nu mancas-em nimica...aciidentul a fost la 21 si 30 min iar prima proba de sange mi-au luat-o la ora 23)din cate m-am interesat si de pe la alte persoane se poate sa-mi fi pus trei capete de acuzare...cnducere sub influenta alcoolului,parasirea locului accidentului si vatamare corporala....daca poate sa-mi dea cineva informatii...va multumesc mult

si inca o informatie...nu trebuiau sa-mi elibereze un proces verbal de constatare?mi-au dat doar o dovada fara drept de circulatie pe care scrie alcolemia de pe alcooltest si ca s-a intocmit dosar penal si nu am mai primit nici un raspuns de la ei a trecut deja mai bine de o luna..
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
Problema rezolvarii problemei cu proprietarii autoturismelor avariate pe cale amiabila (nu maleabila) este relativa. Ei pot cere despagubiri in cadrul procesului penal.
Din mesaj rezulta ca nu erai sub influenta bautuirilor alcoolice, ci in stare de ebrietate. Aceasta fapta constituie infractiune si se pedepseste cu ani de inchisoare.
Ai fost ranit in accident? Daca da, este normal sa fi parasit locul accidentului ducandu-te la spital. In acest caz nu se poate pune problema parasirii locului accidentului cu conditia ca sa nu fi modificat pozitia autoturismului dupa accident.
Te rog, da mai multe detalii privind modul de producere a accidentului pentru a vedea daca exista vreo legatura directa de cauzalitate intre starea de ebrietate si cauzele accidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
pe cele doua persoane care au fost parti vatamate in accident desi nu au avut nici macar o zi de spitalizare i-am despagubit in bani (la unul i-am platit telefonul si abonamentul pe luna in curs iar la celalalt i-am platit contravaloarea hainelor pe care zicea el ca i s-au deteriorat si cu ambele pesoane am facut cate o declaratie in scris cu semnaturile fiecaruia cum ca nu mai au nici o pretentie in urma accidentului..de asemenea la fel am procedat si cu posesorii autoturismelor pe care le-am accidentat.de accident ce pot sa mai zic?a fost prezentat si la televizor...e accidentul produs pe platoul salii sporturilor din Cluj Napoca.era joi seara si de obicei acolo se strangeau tinerii cu masini si motociclete.eu ajunsesem pe la 9 si 15 minsi avand viteza prin zona respectiva am derapat si s-a intamplat ceea ce s-a intamplat.si se pare ca vor sa ma acuze si de participare la curse ilegale desi nu a fost vorba de asa ceva...pur si simplu am derapat avand viteza.
sorynel_80 a scris:

pe cele doua persoane care au fost parti vatamate in accident desi nu au avut nici macar o zi de spitalizare i-am despagubit in bani (la unul i-am platit telefonul si abonamentul pe luna in curs iar la celalalt i-am platit contravaloarea hainelor pe care zicea el ca i s-au deteriorat si cu ambele pesoane am facut cate o declaratie in scris cu semnaturile fiecaruia cum ca nu mai au nici o pretentie in urma accidentului..de asemenea la fel am procedat si cu posesorii autoturismelor pe care le-am accidentat.de accident ce pot sa mai zic?a fost prezentat si la televizor...e accidentul produs pe platoul salii sporturilor din Cluj Napoca.era joi seara si de obicei acolo se strangeau tinerii cu masini si motociclete.eu ajunsesem pe la 9 si 15 minsi avand viteza prin zona respectiva am derapat si s-a intamplat ceea ce s-a intamplat.si se pare ca vor sa ma acuze si de participare la curse ilegale desi nu a fost vorba de asa ceva...pur si simplu am derapat avand viteza.

Cum ramane cu conducerea in stare de ebrietate?
Din cele descrise cauza accidentului este viteza neadaptata conditiilor de drum (chiar daca asfaltul era uscat) si conducerea in stare de ebrietate cand reactiile fiziologice sunt marite in comparatie cu cele normale.
stiu ca am gresit ...dar imi poate spune cineva c-am la ce as putea sa ma astept?
la o condamnare cu suspendare si pierderea carnetului de conducere.

Alte discuții în legătură

Accident minor cu motocicleta Ionut_Popa Ionut_Popa Buna ziua, Am avut de ceva timp un accident minor cu motocicleta. Am atins cu ghidonul un baiat de 17 ani. Aveam viteza foarte mica si nu s-a intamplat nimic ... (vezi toată discuția)
Accident auto, stare de ebrietate, victima DeanRomy DeanRomy Speta este simpla. Un prieten conducea in stare de ebrietate un autoturism si a acrosat un alt auto pe drum national. O persoana din acest autoturism este inca ... (vezi toată discuția)