avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident minor cu motocicleta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident minor cu motocicleta

Buna ziua,
Am avut de ceva timp un accident minor cu motocicleta. Am atins cu ghidonul un baiat de 17 ani. Aveam viteza foarte mica si nu s-a intamplat nimic atunci, nu avea urme de lovitura. Am vorbit cu el si mi-a zis ca nu are nimic, ca nu s-a lovit si ca este totul in regula. Dupa vreo jumatate de ora i s-a umflat piciorul. Parintii lui s-au speriat si au sunat la 112. La spital au constatat ca nu avea nimic grav. Dupa ce am ajuns acasa m-am intalnit cu niste prieteni si am consumat alcool. Problema este ca dupa vreo 3 ore a venit politia la mine acasa si la testul cu aparatul alcooltest a reiesit 0,99 mg alcool in aerul expirat. Mi s-a intocmit dosar penal pentru parasirea locului accidentului si conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 16:42, 4 Mai 2014
Buna ziua,
Din pacate trebuia sa stati la locl accidentului pana va lua politia probele privind alcolemia.
Rugati prietenii sa dea declaratii de martori privind consumul in prezenta lor si ce s-a mancat in acel timp.
Va trebui sa consultati un avocat in prezenta caruia sa dati declaratiile.
Va aflati intr-o situatie foarte complicata daca ati consumat alcol.
Se poate stabili de IML cand ati consumat alcol dar deja e complicata situatia...

Daca considerati util ar fi bine sa aveti avocat atunci cand veti da declaratie si sa il consultati cu o zi mai inainte de a da declaratie ca sa aveti timp de gandire.
Puteti sa solicitati sa se faca recalcularea alcoolemiei la ora producerii evenimentului. poate sa nu va iasa nici o alcoolemie. De restul problemei sunteti responsabil, dar aveti posibilitate de impacare si atunci dosarul dvs poate fi clasat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange anonimus17 anonimus17 Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan messartim messartim Buna ziua.Am si eu o problema.Acum 9 luni am condus baut (100m pana acasa)si am cauzat un accident soldat cu pagube materiale(rezolvate imediat),politia a ... (vezi toată discuția)
Am permisul retinut de 2 ani de zile danielp2010 danielp2010 am si eu o nelamurire , in urma cu 2 ani si ceva am avut un accident din care nu au rezultat victime ci doar pagube materiale , a venit politia ma testat ( ... (vezi toată discuția)