avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie

Buna seara.As dori sa stiu care e forma legala prin care pot lasa o casa mostenire fiicei mele fara a fi atacata in instanta de fratele ei.Acestuia i.am facut deja acte de vanzare cumparare pt.un teren pe care l.a vandut iar acum ar dori si o parte din casa,care initial trebuia sa ramana doar fiicei mele.Exista o cale legala ca ea sa fie singura mostenitoare?Mentionez ca este casatorita si nu as dori ca in cazul unui divort sa fie obligata sa imparta casa cu sotul ei.Va multumesc mult.
modalitatea ce-a mai sigura este sa faceti un contract de v/c.este cel mai greu de anulat,dpv juridic.
atat testamentul cat si donatia pot fi anulate mai usor sau pot sa suporte reductiuni.
daca ii faceti un act de vanzare cumparare va avea un drept de 50 % si sotul ei intrucat este cumparat de ea in timpul casatoriei. Daca ii donati casa sotul ei nu va avea nici un drept, insa fratele ei poate ataca donatia .Dvs.decideti ce act doriti sa incheiati .Acestea sunt variantele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau acte vanzare cumparare ditualina ditualina sot si sotie .. sotul este pe moarte .. au pe numele lor 2 case .. teoretic bunuri comune in timpul casatoriei sotia are si o fiica dinaintea casatorie care ... (vezi toată discuția)
Contract neatacabil vio40 vio40 Buna ziua! As avea si eu o intrebare. O cunostinta doreste sa imi lase un apartament.Problema este ca dansul mai are rude carora nu doreste sa le lase nimic ... (vezi toată discuția)
Sfaturi legate de o donatie... iulianasab iulianasab Buna seara.Parintii mei doreste sa-mi doneze o casa insa va rog sa-mi spuneti daca e posibil sa-mi faca donatia si eu sa fiu proprietara casei doar dupa ... (vezi toată discuția)